Milanović proruskim stavovima šteti Hrvatskoj i Hrvatima u BiH

Radio Titograd

03.05.2022, 07:49h

< 1 min

Foto: Guliver

“On već mjesecima zastupa proruske stavove u hrvatskom javnom prostoru, to je više nego jasno i to je nekoliko puta kazao, dok Švedska i Finska još uopšte nijesu ni došle u situaciju da govore o tome da imaju ambiciju, vjerovatno iz straha za vlastitu bezbjednost, da žele doći pod taj kišobran članka 5. kolektivne bezbjednosti”, rekao je Plenković.

Kako prenosi Hina, on je nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a rekao da osim predsjednika Milanovića, nije primijetio nikoga u NATO-u i EU-u da je protiv članstva Švedske i Finske i širenja Saveza.

“Takav stav protiv proširenja NATO-a je proruski stav i on to jedini izgovara. S tim stavom može biti zadovoljan samo onaj koji zastupa proruske stavove, a da o kritikama i ocjenama Ukrajine ni da ne govorim”, rekao je Plenković, ocijenivši da je to štetno u spoljnopolitičkom smislu.

Govoreći o stanju u BiH i položaju Hrvata, rekao je da je njegova vlada zabrinutija i nezadovoljnija nego Milanović.

“Izborni sistem je loš, govorimo to godinama, status kvo je loš ne samo za Hrvate već i za cijelu BiH i vlada smatra da se taj izborni zakon mora promijeniti”, rekao je Plenković i dodao da vlada na tome “konzistentno radi, razgovara s Bošnjacima, Hrvatima i partnerima u međunarodnoj zajednici na argumentovani način”.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

21.06.2022. u 12:41h

21.06.2022. u 12:41h

Skip to content