Milačić: URA da ne ucjenjuje građane i stavi potpis za mandatara

Radio Titograd

17.09.2022, 13:08h

2 min

Dritan Abazović želi da ucjenjuje većinu 30. avgusta, praveći od Vlade akcionarsko društvo. Radi sprovođenja takve politike Abazović aktivno i otvoreno jača DPS, koji je davno trebao da se bori za cenzus, a ne da pravi 43. Vladu, čiji je Abazović premijer, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

To radi kako je kazao, izdvajajući Zetu iz Podgorice, dok priča “o strahu od povratka DPS-a u Podgorici”, dok priča o švercu “Bemaksa” daje tendere i novac iz budžeta Bemaksu, dok priča protiv Đukanovića, čuva i imenuje njegove kadrove u Vladi, državnoj upravi i javnim preduzećima.Dok predlaže Vanju Ćalović bez njenog pristanka i pozajmljuje kredibilitet koji sam nema, zapravo predlaže sebe i ucjenjuje druge.

Dok Ranka Krivokapića i Raška Konjevića naziva izvođačima radova “nekih struktura”, svake nedjelje sjedi sa njima u Vladi i drugim organima, dogovara i donosi odluke za Crnu Goru. Ni jednog trenutka mu nije palo na pamet da traži od Skupštine njihovo razrešenje, dodao je.

Pravoj Crnoj Gori je jasno ko i u ime koje politike ruši 30. avgust. Ono što jeste poruka URI, je da niti jedan političar nije dobio u nasleđe “kontrolne pakete” u Vladi, bezbjedonosnom sektoru, finansijama, javnoj upravi i slično, kazao je Milačić.

Zbog toga, kako je kazao, Abazović ne treba da čeka “što mu nude drugi”, nego da kaže koliko mu nije malo od “paketa”, da bi se osjećao bitnim i velikim, pa da se “drugi” dogovore što će sa mrvicama i odbačenim kartonima od Abazovićevih “paketa”.

– Zbog toga nije bitno ko će biti na čelu bilo kog sektora, kada će Abazović i u tom slučaju biti zadužen da stvara nestabilnost, da ucjenjuje i da saborce naziva “revanšistima”, u ime političke ishrane DPS-a i relativizacije političkih subjekata, u kojoj će “tas na vagi” držati pištolj uperen u bilo koju većinu i u bilo koju izbornu volju – naveo je.

Prema riječima Milačića, Prava Crna Gora neće voditi politiku mazohizma i samoranjavanja, kako bi pomogla Abazoviću da se sa njegovim malim, osjeti dovoljno velikim i da preko tuđih leđa savlađuje sopstvene nedostatke, već ćemo svoju politiku i svoje ambicije iznositi hrabro, otvoreno, sa iskrenim, necenzurisanim odnosom prema željama i snovima građana.

– Naš narod ima običaj da kaže “mnogo mačku teleća glava”, a Prava Crna Gora poručuje kolegama iz URE da ne skrivaju svoju politiku, ambicije i apetite, ni kada je u pitanju DPS, ni kada su u pitanju pregovori o obmanjivanju skupštinske većine 30. avgusta – istakao je.

Potpis i podrška Prave Crne Gore, kako je kazao,  za mandatara je neupitna, a isto tako će biti jasno čiji podrška i potpisi nedostaju novom mandataru koji ima istorijsku misiju da obnovi pobjedničku većinu i nastavi reforme koje građani traže i koje će braniti na izborima i na svakom mjestu.

Konačno, pozivamo Abazovića i njegovu partiju URA da prestanu sa ucjenjivanjem građana i Crne Gore, da se hitno vrate za pregovarački sto i daju potpis za mandatara, zaključio je predsjednik Prave Crne Gore.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 19:58h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 18:56h

17.09.2022. u 21:17h

17.09.2022. u 21:17h

Skip to content