Micotakis: Nijesam očekivao pobjedu na izborima

Radio Titograd

23.05.2023, 21:18h

< 1 min

Lideri tri vodeće partije na nedeljnim izborima u Grčkoj, Nova demokratija, Siriza i PASOK vratili su predsjednici Grčke Katerini Sakelaropuli probne mandate za sastav vlade.

Kako je prenio portal Javnog servisa rtcg.me, prema procentu osvojenih glasova, ni jedna partija nije mogla da formirati autonomnu vladu, a prema raspoloženju u partijskim redovima, koalicije su bile nemoguće.

Mediji javljaju da će se do kraja nedelje formirati tehnička vlada na čijem će čelu biti predsjednik Vrhovnog suda, parlament će položiti zakletvu tokom vikenda i zvanično će se raspisati drugi krug izbora za 25. jun.

Premijer Kirijakos Micotakis je u prvom intervjuu za Si-En-En posle ubjedljive pobjede kojom je sa duplim brojem glasova porazio Aleksisa Ciprasa priznao da je prošao bolje nego što je očekivao.

– Nastavićemo sa ispunjavanjem obećanja datih biračima: bolji uslovi života, veće plate, mnogo bolji zdravstveni sistem i obrazovanje – kazao je on.

Kada je riječ o grčko- turskim odnosima, Micotakis je izrazio spremnost da pruži ruku prijateljstva pobjedniku na izborima, da se sačuva pozitivna dinamika u odnosima.

– Osnovni cilj Grčke je razvijanje dobrosusjedskih odnosa i rešavanje problema na osnovama međunarodnog prava – rekao je Micotakis za Si-En-En.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 20:22h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content