Vučić o CG: Mi poštujemo Crnu Goru, njena je odluka da podrži Rezoluciju

Radio Titograd

16.05.2024, 14:17h

< 1 min

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na zasebnoj konferenciji za medije u okviru Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Kotoru, rekao je da Srbija ne može biti oduševljena crnogorskom podrškom Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici.

“Što se tiče Crne gore, za razliku od onih koji dolaze da kažu Crnoj Gori da li treba ovo ili treba ono da uradi, Srbija to ne radi.

Mi poštujemo Crnu Goru, njena je odluka da podrži Rezoluciju.

Da li je to potaman, da li će Srbija da bude oduševljena ukoliko Crna Gora podrži Rezoluciju o Srebrenici, pa svakako da nećemo.

Nemojte da nas tjerate, em da nas bijete po glavi, em da nas još tjerate da kažemo da nam je mnogo lijepo dok nas bijete po glavi.

Pustite nas lijepo, izdržaćemo mi te udarce po glavi. Nije nikakav problem. Samo nemojte da nas tjerate da vičemo kako nam je mnogo lijepo to što nas bijete po glavi”, kaže Vučić.

Što se tiče rezolucije o Jasenovcu koju je inicirao predsjednik Skupštine Andrija Mandić i lider DNP Milan Knežević, Vučić kaže da je to dobra ideja.

“Mi ćemo sagledati kako da je objeručke u budućnosti prihvatimo. Ali, pitanje je za građane Crne Gore i njihove političke predstavnike žele li to ili ne žele”, zaključuje Vučić.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content