Meta planirane likvidacije u Budvi bio strani državljanin?

Radio Titograd

15.10.2023, 07:19h

3 min

Foto:UP

Istraga povodom spriječene likvidacije u Budvi dobija novi pravac. Naime, policija provjerava da li je meta bio strani državljanin, saznaje nezvanično portal Dan od više izvora. Utvrđuje se da li je metao bila osoba koja je ranije osuđivana u Rusiji. Takođe, provjerava se i sumnja da li je ovo planiranje likvidacije naručeno iz inostranstva i od osobe koja nije povezana sa crnogorskim klanovima.

image

– FOTO: UPRAVA POLICIJE

Podsjećanja radi, budvanska policija je, u nastavku aktivnosti koje se sprovode nakon spriječene likvidacije na podrčju ovog grada, pronašla štek stan koji su koristila lica koja je policija 11. oktobra osujetila u namjeri izvršenja teškog krivično djela.

Prethodno je uhapšen državljanin Jermenije Artyom Mnatsakanyijan. Policija traga za državljaninom Albanije P.X. i državljanin Jermenije A.M.

image

– FOTO: UPRAVA POLICIJE

– Budvanska policija je, podsjećamo na licu mjesta lišila slobode A.M. (34) državljanina Jermenije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je lice P.X. (25) državljanin Republike Albanije lišen slobode na graničnom prelazu Sukobin prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru. Njemu se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo falsifikovanje isprave. P.X. se lažno predstavio kao P.V., a kojom prilikom je priložio lažnu putnu ispravu Republike Grčke. P.X. je granicu sa Crnom Gorom pokušao da pređe kao pješak, a prilikom kontrole granična policija je od njega oduzela specijalni alat za otključavanje vozila, 4.350 eura i 500 dolara, falsifikovanu vozačku dozvolu i bankovnu karticu, kao i druge stvari- navode iz policije.

Treće lice, A.M. (31) državljanin Jermenije se nalazi u bjekstvu i policija za njim intenzivno traga zbog sumnje da je zajedno sa osumnjičenima izvršio pomenuta krivična djela.

image

– FOTO: UPRAVA POLICIJE

– Budvanska policija preduzima intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja, a do sada sprovedene aktivnosti su rezultirale lociranjem tzv. štek stana u naselju Buljarica, nakon čega je u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a po naredbi nadležnog sudije Osnovnog suda Kotor, izvršen pretres tog stana i drugih prostorija koje su koristila osumnjičena lica, a kojom prilikom su izuzeti predmeti i stvari koji će biti predmeti daljih vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije. Takođe, pronađena su vozila i motor, za koja se sumnja da su korišćena prilikom pripreme izvršenja krivičnog djela- saopšteno je iz policije.

image

– FOTO: UPRAVA POLICIJE –

Kriminalistička policija Odjeljenja bezbjednosti Budva je, nakon niza sprovedenih aktivnosti locirali i hotele u Podgorici u kojima su prijavljena lica boravila, a gdje se trenutno u saradnji sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica vrše dalje provjere.

– Opsežne istražne aktivnosti koje se sprovode se ogledaju i u obavljanju informativnih razgovori sa operativno ineteresantnim licima, koja bi eventualno na neki način mogla biti povezan sa predmetnim događajem, kao eventualni saizvršioci, pomagači ili oštećeni, a kojom prilikom se vrše provjere alibija i svih drugih okolnosti od interesa za istragu- rečeno je iz policije.

Izuzet je veliki broj video nadzora sa više lokacija, a takođe se vrše provjere privrednih subjekata koji se bave ren a car djelatnostima.

 

Izvor:DAN

 

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content