MEP organizuje online video konkurs “MojGrad na putu ka EU”, za učenike 7. i 8. razreda

Radio Titograd

12.04.2024, 10:38h

< 1 min

Foto:Gov.me

 

Ministarstvo evropskih poslova, u okviru sprovođenja Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2023 – 2026. godine, tradicionalno, svake godine organizuje konkurs za učenike/ce osnovnih škola povodom Dana Evrope uz finansijsku podršku Evropske unije kroz projekat EU4ME.

“Ove godine organizujemo online video konkurs pod nazivom #MojGrad na putu ka EU, namijenjen učenicima/ama 7. i 8. razreda, koje pozivamo da naprave i na svom Instagramu/Facebook profilu objave reel, u kojem će predstaviti grad u kojem žive”, saopšđteo je iz MEP-a.

Kako se navodi u saopšđtenju, o mogu uraditi tako što će na zanimljiv, orginalan i kreativan način predstaviti prirodne ljepote, bogatu kulturu i inspirativne ljude svog grada, kao i dinamične promjene i dešavanja koja oblikuju njegov put ka EU.

Konkurs traje do 3. maja, nakon čega će svečana dodjela nagrada biti organizovana u Podgorici. Stručni žiri odabraće tri najbolja reel-a, koja ćemo nagraditi mobilnim telefonima. Pored kreativnosti i orginalnosti, jedan od kriterijuma biće i broj lajkova koji je reel ostvario tokom trajanja konkursa.

Uslovi za učešće:

  • Napraviti i objaviti reel na svom Instagramu ili Facebook profilu, uz prateći tekst (caption)
  • Reel može trajati maksimum 90 sekundi
  • Tagovati (pomenuti) zvanični Instagram/Facebook profil Ministarstva evropskih poslova i projekta EU4ME @me4eu
  • Link objavljenog reela i EU i osnovne podatke (ime, prezime, razred, škola, mjesto, broj telefona) potrebno je poslati na e-mail eu4mekonkursi@gmail.com sa nazivom: Za konkurs #MojGrad na putu ka EU
  • Potrebno je ispuniti sva četiri koraka kako bi učestovali u takmičenju. Pored video snimaka, poželjno je, ali ne i obavezno, da reel sadrži i voice over (narativni dio) i titlove.

 

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Jelenu Kulidžan na jelena.kulidzan@eu4me.me.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content