Menadžment Željezare demantovao Vučinića: Bili smo spremni da rješavamo probleme kroz tijesnu saradnju

Radio Titograd

12.11.2023, 14:06h

2 min

Foto: RTCG/Printscreen

 

Menadžment EPCG-Željezara Nikšić DOO demantovao je navode doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora te kompanije Maksima Vučinića o odsustvu volje i spremnosti njegovih članova da aktivno i kooperativno djeluju sa Odborom direktora na dobrobit Društva.

Podsjećamo, Vučić je juče saopštio da je podnio ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora nakon što je na zboru sa radnicima uz prijetnje i fizički napadnut. Kazao je da je od dana stupanja na funkciju do ostavke uložio sve napore da se situacija u fabrici pomjeri sa mrtve tačke, ali da za to nije imao podršku ni sindikata, ni mendžmenta kompanije. To su u menadžmentu kompanije demantovali.

– Menadžment EPCG-Željezara Nikšić DOO oštro demantuje i sa indignacijom odbacuje navode o odsustvu volje i spremnosti njegovih članova da aktivno i kooperativno djeluju sa Odborom direktora na dobrobit našeg Društva. Naime, radi pojašnjenja uloge menadžmenta u poslovnim procesima Društva, napominjemo da Odbor direktora vodi upravljačku politiku i donosi strateške odluke, sa jasnim smjernicama koje je menadžment u obavezi da prati i izvršava, te je stoga, od momenta uspostavljanja novog Odbora direktora na čelu sa gospodinom Maksimom Vučinićem, menadžment bio spreman da, kroz tijesnu saradnju, rješava aktuelne probleme, pa samim tim smatramo da saopštenja ovog tipa ne doprinose konstruktivnoj kritici poslovnog procesa i da je u ovoj izjavi očigledno odsustvo dobrih namjera, sa sklonošću da menadžment bude prepoznat kao glavni krivac za trenutna dešavanja u našem Društvu – naglasili su u toj kompaniji.

Ističu da je, prepoznajući značaj koji Željezara ima, kako na lokalnom tako i nacionalnom nivou, menadžment u prethodnom periodu uložio sve svoje napore i profesionalne kapacitete da ova fabrika radi i dokazao da želi da doprinese promjenama sa rezultatom održivosti poslovne politike.

– Svakako, u cilju utvrđivanja odgovornosti, menadžment je pozivao, i još jednom poziva, Odbor direktora na preispitivanje cjelokupnog djelovanja menadžmenta, sa jasnim obrazloženjem i preciziranjem zahtjeva Odbora direktora koji nijesu ispunjeni, a traženi su od menadžmenta u periodu od stupanja gospodina Maksima Vučinića na funkciju predsjednika Odbora direktora – naglašeno je u reagovanju menadžmenta kompanije.

Izražavaju žaljenje zbog, kako su rekli, nemilog događaja koji se desio tokom radničkog zbora u prostorijama kompanije, a koji posmatraju kao ishod prenaglašenih emocija usljed prolongirane neizvjesnosti, straha od gubitka radnih mjesta i strepnje za egzistenciju.

– Na kraju, menadžment poziva Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić DOO i Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić da se snažnije uključe u rješavanje teške situacije u kojoj se nalazi ovo Društvo i iznalaženje najoptimalnijeg rješenja, određivanjem konstruktivnih i svrsishodnih zaduženja kojima će ovaj menadžment pristupiti sa zadovoljstvom – poručeno je u reagovanju.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content