Medvedev: Isporuka aviona Ukrajini značit će direktan ulazak NATO-a u rat protiv Rusije

Radio Titograd

02.03.2023, 23:44h

< 1 min

Isporuka NATO aviona Ukrajini i njihovo održavanje na teritoriji Alijanse predstavljat će direktan ulazak NATO-a u rat protiv Rusije, rekao je zamjenik predsedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je podsjetio da od dvadesetih godina prošlog vijeka postoji razumijevanje da se zemlja može prepoznati kao učesnik neprijateljstava ako, pored isporuke oružja, obučava osoblje da ih koristi.

“Tako se događa danas. Kanadski i njemački instruktori u EU već uče ukrajinske ubice kako da rukuju Leopardima. Ako zamislimo isporučene NATO avione u budućnosti, koje servisira njihova vojska na teritoriji, recimo Poljske, to će značiti direktan ulazak članica NATO-a u rat protiv Rusije sa svim posljedicama koje će da uslijede”, objavio je Medvedev na “Telegramu”.

Prema njegovim riječima, takva oprema ili oružje, zajedno sa stranim plaćenicima i vojnim instruktorima postat će legitimni vojni ciljevi.

Medvedev često iznosi radikalne stavove kojima nastoji zastrašiti Zapadne zemlje i odgovoriti ih od podrške Ukrajini u njenom nastojanju da se odbrani od ruske agresije.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 12:04h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 11:38h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 10:43h

Skip to content