Medvedev: Cijela Ukrajina će izgoreti

Radio Titograd

13.03.2023, 21:03h

< 1 min

Foto:SHUTTERSTOCK

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da će isporuka naprednijeg američkog naoružanja Ukrajini samo izazvati dodatne udare Rusije i da bi mogla aktivirati rusku nuklearnu doktrinu.

-Cijela Ukrajina, koja ostaje pod vlašću Kijeva, će izgorjeti- rekao je Medvedev u pisanom intervjuu novinarki Nadani Fridrihson.

Fridrihson je pitao Medvedeva, koji je kao zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti postao jedan od najistaknutijih „jastrebova” posle ruske invazije na Ukrajinu, da li upotreba oružja većeg dometa može da primora Rusiju da pregovara sa Kijevom.

-Rezultat će biti upravo suprotan. To mogu da tvrde samo moralne nakaze, kojih ima dovoljno u Bijeloj kući i na Kapitolu- odgovorio je Medvedev u intervjuu koji je Fridrihson objavila na svom Telegram kanalu.

-Uvjeravam vas da će odgovor biti brz, čvrst i ubjedljiv- rekao je on.

Pentagon je juče saopštio da je nova raketa dvostruko većeg dometa od prethodnih dio paketa američke vojne pomoći Ukrajini vrijednog 2,175 milijardi dolara. Upitan šta bi moglo da se desi ako Ukrajina upotrijebi oružje koje je obećao Vašington da napadne Krim, koji je Rusija zauzela 2014, ili da udari duboko u Rusiju, Medvedev je rekao da se Putin jasno pozabavio tim pitanjem.

-Ne postavljamo nikakva ograničenja i, u zavisnosti od prirode prijetnji, spremni smo da upotrebimo sve vrste oružja. U skladu sa našim doktrinarnim dokumentima, uključujući i Osnove nuklearnog odvraćanja- rekao je on.

-Ruska nuklearna doktrina dozvoljava nuklearni udar nakon „agresije na Rusku Federaciju konvencionalnim oružjem kada je ugroženo samo postojanje države- poručio je on.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 12:04h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 11:38h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 10:43h

Skip to content