Medojević: Spajić je državljanin Srbije i nije prijavio stečenu višemilionsku imovinu

Radio Titograd

03.02.2023, 11:44h

2 min

Foto:Facebook

Ovo što se dešava sa Ustavnim sudom je poražavajuća situacija za Crnu Goru. Do dogovora o kandidatima za sudije, nažalost, nije došlo zato što smo sami to uradili, već jer nas je neki birokrata, predstavnik međunarodne zajednice, pritisnuo… Kao neko divlje pleme, rekao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, u razgovoru za TV Adria.

– Kvalifikovanu većinu smo mi, ja lično, ubacili u Ustav, istakao je Medojević, pojašnjavajući da takva većina tjera opoziciju i vlast da se dogovaraju u korist naroda.

Kazao je i da je on liderima partija nedavno htio da predstavi plan za rješenje krize u Crnoj Gori, ali se predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije pojavio na sastanku, prenosi portal Adria.

– Moj plan je bio da se opozicija i vlast dogovore o sudijama, da se dogovorimo o datumu objedinjenih izbora, naglasio je.

Naveo je i da je 2020. godine, nakon smjene vlasti, propuštena bitna prilika.

– Ta prva vlada je imala istorijsku obavezu da demontira režim, rekao je Medojević, ističući da se to nije desilo.

Kako je dodao, svi u Crnoj Gori znaju da se šteta koja je pravljena 30 godina ne može odmah sanirati.

– Ali ono što se očekivalo jeste pravda, naveo je lider PzP, dodajući da, nažalost, DF nije došao u vladu.

Komentarišući predstojeće predsjedničke izbore, medojević je istakao da je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić jedini kandidat naroda.

– Na DF nemaju uticaj ni strane ambasade, ni lokalna mafija, ni tajkuni, poručio je Medojević.

On je rekao i da je predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić na njihovim leđima došao na funkciju.

– Lijepo je da je plata sa 250 otišla na 450, ali kad dođe vrijeme da se smanjuju plate, penzije, kad dođe vrijeme štednje kao u Grčkoj, otpuštanja radnika u javnom sektoru, nemoj tada da građani kažu Medojević je kriv, dodao je.

Nabrojivši slučajeve navodno nelegalnog otplaćivanja puta Meljine-Petijevići, dodjeljivanja ekonomskog državljanstva i kupovine dva aviona po mnogo većoj cijeni od one koja je bila predviđena ugovorom, optužio je Spajića da je, dok je bio na ministarskoj funkciji, stekao višemilionsku imovinu. Glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću je, kaže, dostavio dokumenta o tome.

Spajić je, dodao je on, državljanin Srbije.

– Ima ličnu kartu Srbije, ima prebivalište u Beogradu. U biračkom spisku je Srbije. I on, po našem zakonu, ne može imati oba državljanstva, poručio je Medojević.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:31h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:25h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

28.03.2023. u 09:45h

Skip to content