MEDOJEVIĆ “Plaćamo MUP 121 milion eura a istrage vode Europol i strane policije”

Radio Titograd

25.03.2023, 23:04h

2 min

Foto:RTCG

Crna Gora je sa 635 policajaca na 100.000 stanovnika apsolutni lider u Evropi, a operativne podatke i dokaze o narkokartelima i duvanskoj mafiji prikupljaju policije Francuske, Belgije, Holandije, Italije i dostavljaju je našem SDT, rekao je lider PzPa i funkcioner DF-a Nebojša Medojević.

“Od naše policije ništa. Nijedan podatak, dokaz, prikriveni isljednici. Ništa. Imamo 5.160 zaposlenih u MUP i policiji, ali njihov posao rade policije drugih zemalja. Nama se, izgleda, više isplati da autsorsujemo policijske poslove policijama u Europolu i da njima plaćamo za otkrivanje krivičnih djela u Crnoj Gori”, rekao je Medojvić.

On je podsjetio na navode da je Mađar Telekom platio mito od 7,3 miliona eura, da se to dovodilo u vezu sa Milom Đukanovićem, a da je Mađar Telekom sklopio sporazum o priznanju krivice sa sudom u Njujorku i platio kaznu od 96 miliona dolara.

“Budžet SAD naplatio kaznu za pljačku države Crne Gore. To je i logično jer su FBI, Poreska služba, tužilaštvo i sudovi SAD radili svoj posao, sproveli istražne radnje šest godina i imali su troškove i plus šalju poruku kompanijama koje su kotirane na berzi da je korupcija krivično djelo. Postavlja se ozbiljno pitanje – šta građani Crne Gore dobijaju za 121 milion eura koliko nas godišnje koštaju MUP i Uprava policije. Posebno, ako se zna da je korupcija u MUP i Upravi policije toliko zahvatila ovu instituciju da je ona postala leglo i žarište organizovanog kriminala i šverca cigareta i droge. Neka što ih plaćamo, nego su ključni rukovodioci i službenici u najosjetljivijim sektorima duboko involvirani u teška krivična djela, zelenašanje, trgovina ljudima i prostitucija, šverc, pranje novca i slično”, tvrdi Medojević.

Kako napominje, bez radikalnih rezova i čišćenja MUP i UP od plaćenika mafije, kriminalaca sa značkama, korumpiranih službenika, DPS vojnika, ove institucije samo uzalud i bez svrhe troše novac poreskih obveznika.

“I predstavljaju dio problema sa organizovanim kriminalom, a ne dio rješenja”, kaže Medojević.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Skip to content