Medojević: I Zdravkova i Dritanova Vlada ponašale se kao ekspoziture centara moći

Radio Titograd

12.08.2022, 12:15h

2 min

Foto:RTCG

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, saopštio je da je “ova Vlada nastavak političke šizofrenije koji je karakterisao i Vladu djelova Crkve…”.

– Deklarisani Ciljevi, prioriteti i politike Vlade su u suprotnosti sa sastavom Vlade i političkom većinom koja je glasa i podržava u Parlamentu. I Zdravkova i Dritanova Vlada su se ponašale kao ekspoziture centara moći, za koje niko nije glasao i koji ne učestvuju na izborima. Prekid veza sa Parlamentom i političkim partijama koje su dobile povjerenje birača na izborima pretvorio je Vlade u mail adrese na koje su stizale instrukcije onih koji su ih i formirali. Formirati Vladu u koaliciji sa DPS , a očekivati da će ta Vlada obezbjediti političku podršku za borbu protiv mafije, koja je direktno povezana da DPS je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa ekstremnim fašistima i srbofobima iz DPS I SDP , i očekivati političku podršku za sklapanje TU sa SPC je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa DPS, SDP, BS koja Srbiju doživljava kao neprijateljsku državu, a očekivati podršku za Otvoreni Balkan, je čista politička šizofrenija- naveo je Medojević.

Kako je poručio, “to političko ludilo je samo stvaralo dodatne antagonizme, izazivalo i pojačavalo podjele i konflikte i na kraju dovelo do sosptvenog kraha”.

– Slaba Vlada je pokušala da rešava ozbiljne društvene probleme i pitanja, bez prethodno postignutog najšireg konsenzusa. Dritan se brzo pretvorio u karikaturalnu imitaciju diktatora na koga uticaj imaju neki obskurni likovi sa živopisnim biografijama, koji mu daju sulude i opasne savjete. Ideja da svakoga može prevariti, slagati i da na kraju saldo bude nula je pogrešna i opasna. Sama činjenica da neće da podnese ostavku, kada mu 2/3 poslanika koji su izglasali njegovu Vladu pokreće inicijativu za pad Vlade pokazuje njegovu opsjednutost funkcijom. Taj egzibicionizam, soliranje, autokratsko ponašanje, neuvažavanje demokratskih principa i evropskih standarda demokratije, pa čak i pravila dobrog ponašanja u političkom životu, sklonost ka ličnim odmazdama i osvetama, uvlači čitavu zemlju u opasnu krizu. Ako Dritan ima makar jednog iskrenog prijatelja trebao bi da ga savjetuje da odmah podnese ostavku i otvori proces dijaloga za rešavanje teške političke, institucionalne i bezbjednosne krize. Država nije igračka- naveo je on.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 18:34h

Titogradske vijesti, top1

27.09.2022. u 18:20h

Titogradske vijesti, top1

27.09.2022. u 17:47h

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 17:39h

Skip to content