Medojević: Đukanović nije naučio lekciju iz litija

Radio Titograd

25.11.2021, 11:19h

2 min

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević tvrdi da sadašnji donosioci odluka žele Vladu poslušnika globalne duboke države koja ima zadatak da uništi pravoslavo hrišćanstvo, prekreči istoriju, uništi tradiciju, obesmisli demokratiju i volju birača.

On tvrdi da predsjednik države i lider opozicionog DPS-a Milo Đukanović nije naučilo lekciju iz litija i izbora prošle godine.

– Svako ko pokuša da iščupa pravoslavno-hrišćanske korijene iz Crne Gore je osuđen na poraz. Tu se ne radi o poslu, kreditu i socijalnoj pomoći. Ovdje se radi o gašenju nacionalnog, vjerskog, državotvornog i kulturnog identiteta jednog naroda koji je opstajao na ovim prostorima vjekovima. Isto su pokušavali svi okupatori. Uvijek su među Crnogorcima pronalazili one lakome, podvodljive i podmitljive koji su pristajali da im služe. Ali oni nijesu pravili istoriju Crne Gore. Pravili su je oni drugi. Ona većina što nije htjela da proda vjeru za večeru. Nije htjela da ljubi lance i čizme okupatora. Na tim drugima se stvarao mit o Crnogorcima koji su za obraz, slobodu, čast i dostojanstvo Crne Gore bili spremni da izgube glavu. Ta iskra tinja u svakom pravom Crnogorcu. Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara- naveo je Medojević.

Medojević smatra da je Vlada bez DF-a antidemokratska, nelegitimna, diskriminatorska, antievropska i anticivilizacijska.

– To je marionetska Vlada globalne duboke države. Naš Ustav Crne Gore obavezuje članom 2 da takvu Vladu ne možemo priznati kao legalnu i legitimnu. DF će braniti osnovne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora. Mi nudimo sva prava svima dogovor, a oni hoće oktorisanu marionetsku Vladu sa DPS-om koja bi opasno podijelila Crnu Goru. Ne igrajte se sa državom, građanskim mirom, slobodom i demokratijom. Okanite se opasnih eksperimenata. Iza DF-a stoji najveći broj građana Crne Gore. Oni će znati da se izbore za svoju slobodu i svoja prava. Mirnim i demokratskim sredstvima. I u Skupštini i na ulici. To smo vam, valjda, dokazali. Nije mogao da nas zaustavi zločinački mafijaški režim Đukanovića i pored progona i tortura, lažnih optužnica i lažnih suđenja. Pozivamo sve na dogovor o budućnosti Crne Gore. Ne igrajte se sa državom. DF je dio rešenja i iza nas stoji narod i birači. Na silu se ne može prekrajati izborna volja građana. To je opasno i neprihvatljivo- zaključio je on.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 11:26h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 11:17h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:42h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:38h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:34h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 10:28h

Skip to content