Medijski centar DPS-a: Planira li AEM i Sputnjiku da dodijeli nacionalnu frekvenciju?

Radio Titograd

27.10.2022, 17:13h

< 1 min

– Crnogorsku javnost zatekla je informacija da je AEM dodijelila nacionalnu frekvenciju televiziji “Adria”, čijem je vlasniku od strane ANB-a zabranjen ulaz u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbjednosti?!

Zato postavljamo pitanje članovima Savjeta AEM, koji su glasali za ovu odluku, a to su Branko Bošković, Milan Radović, Edin Koljenović ali i direktoru AEM Nikoli Ivanoviću kojim su se kriterijumima rukovodili kada su ovoj televiziji dodijelili nacionalni resurs i sa kakvim pravom su to uradili ako je već vlasnik te televizije za ovu državu sporan i ne može u njoj da boravi – naveli su iz Medijskog centra DPS-a.

Kako kažu, ovakva odluka Savjeta liči na neku vrstu kompenzacije Stojiljkoviću, za deportovanje iz Crne Gore zbog neprijateljskog djelovanja prema našoj državi.

“Crnogorski medijski prostor je zatrovan lažnim vijestima, trgovinom uticajem, ruskom ratnom propagandom i velikosrpskim narativom. Odluka da se jedan tako važan resurs da posredno na korišćenje osobi koja prema procjeni bezbjednosnih organa ugrožava nacionalnu bezbjednost je skandalozna. Uz to donijeta je namjerno u specifičnom trenutku, nakon lokalnih izbora, kako bi prošla ispod radara javnosti.

Šta je sljedeće, da Savjet AEM, dodijeli nacionalnu frekvenciju Sputnjiku?”, navode u saopštenju.

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.11.2022. u 05:24h

Titogradske vijesti, top1

28.11.2022. u 22:21h

Skip to content