MDUP: Podrška Tužilaštvu u borbi protiv nezakonitosti, uskoro će svi inspektori imati body kamere

Radio Titograd

01.06.2024, 19:11h

< 1 min

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izražava punu podršku naporima tužilaštvu u borbi protiv svih nezakonitih postupaka, naročito kada oni dolaze od strane službenih lica.

“Današnja akcija Uprave policije uliva nadu da imamo snažnu podršku u borbi protiv svih vidova protivpravnih ponašanja, a narocito borbi protiv nelegalne gradnje”, navodi Ministarstvo.

Uz puno poštovanje prezumcije nevinosti, ističu da Ministarstvo čvrsto stoji uz organe gonjenja u nastojanju da se sve nezakonite radnje procesuiraju, ali i uz sve inspektore koji časno i pošteno obavljaju svoj posao.

“Saradnja s tužilaštvom i policijom ostaje naš prioritet u borbi protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti”, navodi ovaj resor.

U prethodnom periodu odmah nakon otvaranja ovog pitanja, pa i u medijima, preduzeli su, kažu, mjere za unapređenje rada inspekcijskih službi.

“Rotacija inspektora sprovedena je s ciljem osiguranja nepristrasnosti i efikasnosti u radu. Aktivno radimo na poboljšanju njihovih uslova rada i profesionalnih standarda. Uveli smo GPS sisteme kako bismo pratili aktivnosti inspektora na terenu, što omogućava bolju kontrolu i transparentnost njihovog rada. Dodatno, uskoro će svi inspektori biti opremljeni body kamerama koje će dodatno osigurati transparentnost i sigurnost u radu”, navodi se u saopštenju.

Inspektori su, ističu, sada pod “pojačanim nadzorom”, ali se ostvaruje i postavljeni cilj u reformisanju sistema – transparentnost i dostupnost podataka i informacija građanima, stručnoj javnosti i nevladinim organizacijama.

“Svaki slučaj nepravilnosti se istražuje i, ukoliko je potrebno, slijede odgovarajuće pravne mjere – pa i krivične prijave SDT i drugim nadležnim tužilaštvima. Ministarstvo ostaje posvećeno borbi protiv korupcije i svih oblika nezakonitih radnji, te ćemo nastaviti intezivnu saradnju s nadležnim organima kako bismo osigurali da se svi koji su se ogriješili o zakon privedu pravdi”, poručuju.

Izvor:CdM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

07:46h

Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 07:29h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 07:10h

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

06:53h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:47h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:44h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:40h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.06.2024. u 06:37h

Skip to content