Mask je bio vrijedna “krtica”, prvi dio tunela ispod Los Anđelesa završen

Radio Titograd

31.10.2017, 00:00h

< 1 min

Milijarder Ilon Mask pohvalio se uspešnim kopanjem tunela ispod Los Anđelesa, koje izvodi njegova kompanija „Boring“. Mask želi da podzemnom mrežom tunela reši problem saobraćajnih gužvi Los Anđelesa, a u budućnosti i drugih gradova širom sveta.

Mask, koji je poznat kao osnivač „Tesla motorsa“ i „Spejs iksa“, postavio je fotografiju, na kojoj se prvi put vidi kako će izgledati unutrašnjost tunela, koji će služiti kao probni poligon za buduću podzemnu mrežu.

Čini se da je deo tunela na fotografiji potpuno završen, sa postavljenim kablovima, obloženim zidovima, ventilacijom i nekom vrstom pruge.

Mask je rekao da se posao nastavlja i da za sada želi da prokopa tunel od aerodroma do auto-puta 101, što bi zahtevalo da prođe ispod Santa Monike, Brentvuda i, možda, Beverli Hilsa.

„Deo na fotografiji je malo više od 200 metara dugačak. Trebalo bi da bude ukupno tri kilometra za tri ili četiri meseca“, napisao je Mask.

Masku je prvobitno bilo ograničeno testiranje novog sistema samo na posedu kompanije, ali je kasnije dobio zeleno svetlo da kopa tunel prema gradu.

Maskov krajnji cilj jeste da izgradi prostranu mrežu podzemnih tunela u kojima će platforme na šinama prevoziti vozila do određenih tačaka brzinom od 200 kilometara na čas.

izvor: RTS

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.03.2023. u 20:17h

Sport, top2

29.03.2023. u 19:15h

Skip to content