Martinović: Đurović sprovodi pravnu hajdučiju

Radio Titograd

30.07.2022, 11:18h

< 1 min

Foto: Youtube/stopkadar

Skupštinski Zakonodavni odbor raspravlja danas o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama u javnom sektoru, a poslanici su, osim ove teme iskoristili sjednicu da se pozabave i današnjim dnevnim redom Skupštine, na kojem bi navodno trebalo da se raspravlja i o teritorijalnoj organizaciji Zete.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović kazao je da se na sjednici neće raspravljati o predlogu zakona o zaradama u javnom sektoru, kako je predviđeno dnevnim redom, već tvrdi da će se raspravljati o statusu teritorijalne organizacije Zete.

-Suprotno poslovniku sazvana je sjednica Skupštine, čime se na sve načine pokušava silovati pravo i suspendovati zakoni u ovom domu i mimo njega – rekao je Martinović. Za sve krivi predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović za koju tvrdi da je nelegalno sazvala sjednicu.

-Ovih dana imali smo priču oko teriotijalne organizacije Zete, gdje bi Zeta trebala da postane nezavisna opština. U međuvremenu jedan od predlagača iz SNP Dragan Ivanović u cilju spašavanja izbornog poraza, povuče svoj sopstveni potpis a onda predsjednica skupštine suprotno poslovniku sazove sjednicu skupštine a navodno zbog ove tačke dnevnog reda koja se odnosi na zarade – kazao je Martinović, dodajući da je cilj sjednice da se građanima Zete uzmu njihova prava.

Predsjednica odbora Maja Vukićević iz DF kazala je da je saglasna da sjednica nije zakazana u skladu sa poslovnikom.

-Nije postojala saglasnost za sazivanje sjednice, tako da nije jasno na osnovu koje tačke će se raspravlajti o ovim temama – rekla je ona.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Magazin, Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 22:25h

Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 21:36h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 21:26h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 20:30h

Skip to content