Marović podnijela ostavku u Vladi i u GP URA: U ovakvim uslovima nije moguće ubrzati put ka EU

Radio Titograd

25.11.2022, 10:50h

2 min

Foto: GP URA

Potpredsjednica Vlade, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović podnijela je ostavku na sve funkcije.

“Obavještavam Vas da, nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore na sjednici Skupštine od 19. avgusta 2022. godine, podnosim ostavke- na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu”, navela je Marović u ostavci dostavljenoj Skupštini Crne Gore.

Da je podnijela ostavku obavijestila je građane i na svom Facebook profilu.

“Želim da vas informišem da sam podnijela ostavke na sve tri funkcije koje sam vršila u prethodnom periodu (potpredsjednica za spoljnu politiku, regionalnu saradnju i evropske integracije, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica GP Ura)”, istakla je Marović.

Navodi da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora Crna Gora dovede u završnu fazu, te da naša zemlja uđe u Evropsku uniju.

“S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima”, navela je Marović.

Razlog što nije ranije napustila ove funkcije je, navodi, zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

“Smatram da smo, moj tim i ja, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da uradimo dosta. Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama”, navela je ona.

Rezultate rada tokom 200 dana 43. Vlade Crne Gore mogu se, ističe, naći na sajtu.

“Na istom sajtu možete naći i našu analizu o Otvorenom Balkanu. Iako ne na javnim funkcijama, moja misija “Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava. Do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo je jedina izjava za javnost koju ću dati ovim povodom”, istakla je Marović.

Podsjećamo, Marović je bila potpredsjednica Građanskog pokreta URA, čiji se lider Dritan Abazović nalazi na čelu Vlade koja je izgubila povjerenje.

S.Đukanović

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:58h

Titogradske vijesti, top1

05.12.2022. u 08:38h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:21h

Skip to content