MARKUŠ REAGOVAO “Vuksanović Stanković nije zakonom zaštićena od kritike”

Radio Titograd

15.01.2022, 08:48h

< 1 min

Foto:RTCG

Markuš je reagovao na saopštenje kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Vesne Pavićević i Branke Bošnjak koje su od premijera Zdravka Krivokapića zatražile da sancioniše Markuša i osudi, kako su navele, njegove seksističke ispade prema poslanici Draginji Vuksanović Stanković.

Markuš kaže da predstavnice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore ne znaju pravila u demokratskim zemljama.

“Narodni poslanik Draginja Vuksanović Stanković je istaknuti političar, a ne “bijeli medvjed” koji je zakonom zaštićen i normalno je da je podložna javnoj kritici kao i javnim pohvalama. Da li je političar muško ili žensko to nema veze sa javnom kritikom ili pohvalom. Interesantno je znati zašto do sada ovom političaru koji se zove Draginja Vuksanović Stanković nije Ženski klub Skupštine Crne Gore tražio ostavku na mjestu narodnog poslanika poslije izrečenih uvreda prema srpskom narodu i nedoličnih postupaka prema Crkvi kojoj pripada najveći broj stanovnika Crne Gore”, naveo je Markuš u reagovanju.

On kaže da na snimku, koji je preuzeo i objavio na Tviteru, gdje poslanica Vuksanović Stanković igra na Ivanovim koritima, nema ništo uvredljivo.

“Niti sam ja snimao taj bal na Ivanovim koritima, niti postavio muziku, niti pisao tekst pjesme, već je to preuzeto sa društvene mreže Tik Tok i tu nema nikakvog poziva na nasilje ili mržnju iz Zakona o zabrani diskriminacije. Da li je uvredljivo moje zapažanje da je Draginja Vuksanović Stanković ujčevina iz Požege? Koliko ja razumijem nije, time bi trebalo da se ponosi, a ne stidi. Na kraju kakve veze ima moje skorašnje članstvo u stručnoj komisiji za UNESKO sa plesom Draginje Vuksanović Stanković na Ivanovim koritima ostaje potpuno nejasno, tim više što u komisiju nijesam došao po političkoj liniji već po stručnoj i iskustvenom na obnovi Istorijskog jezgra Cetinja i velikog broja kulturno – istorijskih spomenika”, zaključio je Markuš.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sport, top2

09.08.2022. u 11:55h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 11:44h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 11:38h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 10:06h

Titogradske vijesti, top1

09.08.2022. u 09:56h

Skip to content