Marković Zaracinu: U potpunosti smo posvećeni ispunjavanju privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24

Radio Titograd

26.03.2024, 12:25h

< 1 min

Foto:CDM

 

Državno tužilaštvo posvećeno je borbi protiv svih vidova kriminala i korupcije i ostvarivanju konkretnih rezultata koji će doprinijeti napretku u oblasti vladavine prava, poručio je vrhovni državni tužilac Milorad Marković, tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom Vlade SR Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana, Manuelom Zaracinom, saopšteno je iz VDT-a.

Tokom sastanka, kom je prisustvovao i ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, Peter Felten, vrhovni državni tužilac saopštio je da državnotužilačku organizaciju u narednom periodu očekuju reforme u cilju unapređenja efikasnosti i povećanja odgovornosti državnih tužilaca.

“Trenutno smo u potpunosti posvećeni ispunjavanju privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24, ali i ostvarivanju dugoročnog cilja koji podrazumijeva uspostovljanje funkcionalnog sistema koji će u kontinuitetu ostvarivati vidljive rezultate”, saopštio je Marković.

Vrhovni državni tužilac sagovornike je upoznao i sa problemima sa kojima se državna tužilaštva na svim nivoima suočavaju u svakodnevnom radu, ističući neophodnost poboljšanja uslova rada, za šta je Državnom tužilaštvu neophodna podrška Vlade, navode iz VDT-a.

Sagovornici su se saglasili da je za napredak u oblasti vladavine prava neophodna posvećenost dosljednoj primjeni Ustava i zakonskih propisa, ne samo državnih tužilaštava, već i policije i sudova.

Specijalni izaslanik Vlade SR Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana istakao je da je izbor Markovića za vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu veoma značajan za Crnu Goru i ostvarivanje rezultata koji se od Državnog tužilaštva očekuju.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica vrhovnog državnog tužioca Jelena Đaletić i zamjenik ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori, Ralf Rojš.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:35h

Titogradske vijesti, top1

23.04.2024. u 17:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 17:17h

Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 15:45h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.04.2024. u 15:39h

Skip to content