Mandić: Uzdignuta čela izborićemo se za bolju budućnost srpskog naroda

Radio Titograd

23.05.2024, 08:23h

< 1 min

Foto:Skupstina CG

 

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je uoči današnje sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati Rezolucija o genocidu u Srebrenici da će se uzdignuta čela izboriti za bolju budućnost srpskog naroda.

“Danas je srpski narod, bez obzira na to gdje živi, svojim srcem u UN. On je ujedinjen u protivljenju svakoj namjeri da se u UN izglasa njegova navodna genocidnost i pruža punu podršku za sve napore koje čine predsjednik i delegacija Republike Srbije. Ostaćemo svoji na svome i uzdignuta čela izborićemo se za bolju budućnost srpskog naroda”, napisao je on na društvenoj mreži X.

Mandić je u današnjem intervjuu Vijestima rekao da je premijeru Milojku Spajiću poručio da se politički blok kome pripada protivi rezoluciji o Srebrenici, jer podrška usvajanju nije dobar izbor, ali da pošto nemaju ministre u Vladi, o takvoj odluci ne mogu glasati.

Mandić u intervjuu Vijestima nije odgovorio na pitanje da li će slijediti primjer lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića koji je najavio da će, ako Crna Gora podrži Rezoluciju, napustiti vlast.

Mandić je kazao da Knežević ima legitimno pravo da vodi politiku koju smatra ispravnom i odgovornom prema svojim biračima, ističući za sebe da vodi politiku koja je najbolja za srpski narod.

Mandić je rekao da ne vidi razlog zašto Vlada ne bi bila rekonstruisana u junu.

On je kazao da još nije dobio poziv za veliki srpski sabor u Beogradu.

Mandić je naveo da ideja kulturnog povezivanja srpskog naroda ne treba nikoga da brine.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 19:18h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 16:16h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Skip to content