Mandić: Tužilaštvo ne smije da se zaustavi

Radio Titograd

16.05.2022, 20:32h

< 1 min

Poslanik Demokratskog fronta i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da se raduje što bar u nekim segmentima vlasti vidimo reakciju pravne države, ističući da prije svega misli na postupke novog glavnog specijalnog tužioca.

– Zakon mora da važi jednako za sve i da svi oni koji su se ogriješili o zakon moraju da odgovaraju – kazao je Mandić.

Kako je poručio, ako se sada stane, to bi ličilo na iznevjeravanje onoga što je Crna Gora postigla 30. avgusta 2020. godine, prenosi portal RTCG.

– Radujem se što bar u nekim segmentima vlasti vidimo reakciju pravne države, mislim tu na postupke glavnog specijalnog tužioca. Tu se ne smije stati, jer ako se stane, to bi ličilo na iznevjeravanje onoga što je Crna Gora postigla 30. avgusta 2020. godine – rekao je Mandić.

On je naglasio da po svoj prilici, postoji dio ministarstva u vladi Dritana Abazovića gdje su pojedinci koji su se dohvatili nekih ministarstava pomislili da mogu da vode neku svoju politiku.

– Vlada je nelegitimna ali ne samo, dobili smo 20 vlada. Svaki ministar, koji se dohvatio nekog ministarstva, misli da može da odlučuje sam za sebe. To, prosto, ne ide tako. Sama vlada uspostavljena je na protivustavan i nedozvoljen način, ona nema nikakvu budućnost. Događaji u Pljevljima, Nikšiču, pod Ostrogom, najbolja su poruka Ranku Krivokapiću – kazao je Mandić za TV “Prva”.

Kako navodi, orden koji je dobio Patrijarha Porfirija je velika čast za njega.

– Ali i priznanje ne samo meni nego svim Srbima koji su na braniku srpstva ovdje u posljednjih 20 i više godina, i podsticaj da se nastavi dalje – zaključio je Mandić.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content