Mandić: Svaka politička svađa treba da sačeka dobijanje IBAR-a, nakon toga neka kažu što žele

Radio Titograd

11.06.2024, 08:35h

2 min

Foto:Skupstina CG

 

Brine me da bi neko u političkom žaru mogao da “polomi stvari kući” i da iskomplikuje proces pridruživanja Evropskoj uniji, kazao je predsjednik Skupštine Crna Gore Andrija Mandić.

On je gostujući na Prvoj Televiziji rekao da su Vlada i Skupština Crne Gore uradile obiman posao, te postigle značajne rezultate na putu ka učlanjenju, dodajući da vjeruje da će nastavak biti uspješan.

Mandić je, osvrnuvši se na jučerašnje događaje, pozvao političke aktere koji imaju različita mišljenja da ne “komplikuju stvari” i da se uzdrže, te naveo da bi svaka politička svađa trebala da sačeka da se dobije pozitivan IBAR.

– Nakon toga neka kažu sve što žele – dodao je.

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je juče od premijera Milojka Spajića da pokrene postupak njegovog razrješenja, što je Spajić rekao da će učiniti u najkraćem roku.

Na Svesrpskom saboru poslata poruka o kulturnom i duhovnom jedinstvu istog naroda

Mandić navodi da su poziv na Svesrpski sabor dobili poslanici koji dolaze iz reda srpskog naroda, odnosno oni ljudi koji predstavljaju interese tog naroda.

– Bilo bi nepošteno i nacionalno neodgovrno da se bilo ko od pozvanih nije odazvao saboru i poslao jednu jasnu poruku o kulturnom i duhovnom jedinstvu istog naroda – kazao je.

Srbi iz Crne Gore su, kako kaže, autohtoni u Crnoj Gori.

– Ono što neko pkušava da vodi kampanju pa nabraja Srbina iz BiH, Katunske nahije, iz Boke, sa sjevera … kao da je on tu neki doseljenik – dodaje Mandić, te navodi da je – to autentično srpstvo ove države, i isti narod koji živi u BiH i Republici Srpskoj -.

Nešto nalik Sverspskom saboru, prema riječima Mandića, organiuzuju i drugi narodi, poput Hrvata i Albanaca, koji na svojim okupljanjima pozivaju predstavnike svog naroda iz regiona u čemu on, kako kaže, ne vidi ništa loše.

Rezultati na izborima za Evropski parlament ne bi trebalo da se odraze na put Crne Gore ka EU

– Značajno je porastao uticaj stranaka koje su nekad tretirane kao ekstremna desnica. Tu prvenstveno mislim na stranku gospođe Le Pen. Ona je porasla, ali više nije stranka kao ona koju je nekada  vodio njen otac – ocijenio je.

Ono što je, kaže, za Crnu Goru važno je to što se u tim snagama koje su ojačale ne prepoznaju protivnici regiona i Crne Gore.

– Promjene koje se dešavaju u Briselu ne bi trebalo da se odraze na put Crne Gore ka Evropsikoj uniji – dodao je.

 

 

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 19:05h

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Skip to content