Mandić: Snažno se zalažem da se rekonstrukcija dogodi u junu; Teško da može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora

Radio Titograd

11.04.2024, 21:06h

< 1 min

Crna Gora sada živi normalni demokratski život, vratili smo se na osnovne postulate demokratije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

Naglasio je da je zadovoljan funkcionisanjem parlamenta i parlamentarne većine.

Vlada je, kako je istakao, bez potrebe pokazala neke slabosti, čak i ako je postojala saglasnost oko kadrovskih rješenja to se moglo riješiti u dijalogu.

Komentarišući turbulencije u Vladi kada se birao v.d. direktora Uprave policije, Mandić je kazao da je Vlada bez potrebe pokazala slabost u određenim trenucima.

“Desio se incident za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije, ali vjerujem da će kroz snaženje Vlade ona odgovoriti najvažnijim zadacima”, istakao je Mandić.

Mandić je, u emisiji “Argumenti” na TVCG, rekao da nije najbolje rješenje da se rekonstrukcija Vlade dešava fazno.

“Ispalo bi da je Vlada čitav mandat provela u rekonstrukcijama. Snažno se zalažem da se rekonstrukcija desi u junu, premijer treba da preispita da li je zadovoljan trenutnim timom i da nakon toga ispoštujemo koalicioni sporazum i da novom energijom kroz ljetnje mjesece i na jesen imamo rezultate za ponos. Na unutrašnjem planu Vlada treba da se pozabavi ekonomskim temama i investicijama, a u parlamentu da se čuva zajedništvo i parlamentane većine i opozicije”, rekao je Mandić.

Smatra da u Vladi ima prostora i za Bošnjačku stranku, samo je važno, ističe on, da se ima povjerenja jedni u druge.

“Ja bih volio da Vlada ima dvotrećinsku podršku za promjenu Ustava koja nam je potrebna na putu ka EU. Mora da postoji povjerenje i jedna vrsta tolerancije “, naglasio je Mandić.

“Teško može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer parlamentarnih izbora nema dok neka vlada ima 41 poslanika u Skupštini Crne Gore. Ne vidim da će samo na osnovu priče doći do parlamentarnih izbora”, naglasio je Mandić.

Izvor.RTCG

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 11:08h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 10:16h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 10:04h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 10:01h

Skip to content