Mandić: Pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti nasiljem nad novinarima i slučajevima crnih trojki

Radio Titograd

09.05.2024, 11:26h

< 1 min

Foto:Skupstina CG

 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Terezom Ribeiro, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija i kazao da je pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti nasiljem nad novinarima i slučajevima crnih trojki.

Mandić je predstavnici Ribeiro poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore ističući izuzetno dobru saradnju našeg parlamenta sa OEBS-om.

Predsjednik Skupštine je istakao da je Crna Gora mnogo napredovala u oblasti slobode medija, dodajući da su tri ključna zakona – Zakon o medijima, Zakon o javnom medijskom servisu RTCG i Zakon o audiovizuelnim medijskim uslugama, od strane naših partnera u Briselu, ocijenjena kao u potpunosti usklašena, te da očekuje da će se naći pred Vladom već naredne sedmice.

“Predsjednik je dodao da su ovi zakoni ključni za dobijanje pozitivnog IBAR-a, ali prije svega za kvalitet života svih građana Crne Gore, te iskazao uvjerenje da će ih Skupština usvojiti u najkraćem roku i uz široku podršku poslanika. Mandić je saopštio da je pripremljen tekst za formiranje anketnog odbora koji će se baviti slučajevima nasilja nad novinarima i drugim građanima Crne Gore, koji su poznati kao slučajevi crnih trojki, te dodao da se očekuje da će se vrlo brzo steći uslovi da on bude izglasan u Skupštini zajedno sa anketnim odborom koji će se baviti ubistvom saveznog ministra Pavla Bulatovića”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Sagovornici su konstatovali da je evidentan napredak u radu i transparentnosti parlamenta i da je izuzetno važno da građani imaju uvid u aktivnosti poslanika.

Mandić i Ribeiro su zaključili da se ne smije dopustiti da napadi na novinare ostanu nekažnjeni i da je neophodno ispuniti pravdu koju očekuju građani Crne Gore.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

29.04.2024. u 17:44h

29.04.2024. u 17:44h

Skip to content