Mandić odlikovao Metodija za njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda

Radio Titograd

10.05.2024, 13:56h

< 1 min

Foto: NSD

 

Nova srpska demokratija (NSD) proslavila je danas uoči praznika svoju krsnu slavu i svetitelja zaštitnika Sv. Vasilija Ostroškog u Andrijevici.

Liturgiju u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila, kako je saopštila partija, služio je episkop budimljansko-nikšićki  Metodije, koji je ujedno i počasni gost na proslavi krsne slave naše stranke.

Tom prilikom, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, uručio je vladici Metodiju povelju i najveće stranačko odlikovanje – orden Marka Dakovića za „njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori“.

„Naš najveći stranački orden i koji je do sada dodijeljen samo jednoj ličnosti, a to je našem velikom pjesniku Matiji Bećkoviću i kasnije kolektivu otpuštenih srpskih profesora iz Nikšića odlukom naše stranke danas pripada našem Vladici, našem  Metodiju, ponosu Srpske pravoslavne crkve“, istakao je  Mandić.

“Srećan sam i Bogu blagodaran što ste sačuvali i što čuvate svoje srpsko ime i vjeru. Srećan sam što na tom putu istrajavate, što ste mudri i bogati mladim pokoljenjem koje za vama ide i iste vrijednosti dijeli. Srećan sam što ste u meni prepoznali svoga brata i poslenika na istom srpskom i pravoslavnom poslanju dodjelom ovog milog mi ordena“, rekao je episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 09:12h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 08:53h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 08:48h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2024. u 07:36h

Skip to content