Mandić: Novu Vladu biramo ove godine

Radio Titograd

03.01.2022, 10:05h

2 min

Nova Vlada u Crnoj Gori koja će se birati u 2022. godini imaće na spoljno-političkom planu prioritet da se pridruži inicijativi “Otvoreni Balkan”, saopštio je jutros tokom gostovanja na TV Pink jedan od lidera DF-a Andrija Mandić. 

– Tri države Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija su pokazale veliku snagu i pored svih razlika pronašle zajednički jezik, a Crna Gora kojoj je prirodno bilo da bude u tom ciklusu pridruživanja toj iniciajtivi, ostala je nekako van svega toga. Albanija je naš direktni konkurent u turizmu. Moramo jačati ekonomiju, a ovo će biti veliki iskorak za nas, kako politički, tako i ekonomski- poručio je on.

Popis je namjerno odložen, čak je i Njegoš govorio bez Srbije nikad ništa

Mandić se u emisiji na TV Pink dotakao teme popisa u Crnoj gori, navodeći da je namjerno odložen da se ne bi konstatovala činjenica da najveći broj stanovnika u Crnoj Gori pripada srpskom narodu i SPC.

– I Njegoš je govorio “bez Srbije nikad ništa”. On je bio integralni Srbin, nije razmišljao samo o podlovćenskoj Crnoj Gori. Znao je da je Srbija jaka i da može da gura čitavu nacionalnu priču koja može da iznese ekonomske terete- zaključio je Mandić.

Istakao je da Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem vodi neodgovornu politiku i sluša inostrane adrese.

– Inicijativa “Otvoreni Balkan” je naša budućnost. Treba da rušimo barijere. Uradićemo sve što je u našoj moći. To su putevi kojima moramo da se krećemo – naveo je Mandić.

Podsjetio je da je narod u Crnoj Gori uspio nekako da se 30. avgusta oslobodi uticaja kako domaćih, tako i stranih centara moći.

– Ja se iskreno nadam promjenama u 2022. godini. Biraće se nova Vlada i popravićemo odnose sa Srbijom. Vlada Zdravka Krivokapića ih je samo još više pogoršala- tvrdi Mandić.

Smatra da je nova vladajuća struktura Crnoj Gori došla na vlast zahvaljujući srpskom narodu i uz podršku Srpske pravoslavne crkve.

– A oni više vremena provode u ambasadama. Važnije im je šta im kaže neki činovnik u ambasadi nego što narod od njih očekuje- navodi Mandić.

Govoreći o Srbiji, istakao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi najveću državu u regionu, te ga stoga ne čudi što mnogi žele, kako tvrdi, “da ga zaustave i da mu nanesu ličnu štetu”.

– Svi bi željeli da naši srpski političari idu na šaltere i da traže uputstva i da ove zemlje pretvore u kolonije koje nemaju nikakvu vrstu suveriniteta- zaključio je Mandić.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:55h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:43h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:29h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:21h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:45h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:19h

Skip to content