Mandić: Ne postoji dan značajniji od dolaska Spasitelja

Radio Titograd

06.01.2024, 09:19h

< 1 min

Foto:Skupstina CG

 

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić čestitku je uputio sveštvenstvu Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim vjernicima. 

Mandić je čestitao Badnji dan i Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, episkopu mileševskom Atanasiju i svim pravoslavnim vjernicima uz želju da rođenje Bogomladenca Hristosa dočekaju u miru, zdravlju i blagostanju.

„Ne postoji dan u turobnoj istoriji naše civilizacije, koja se prostire po cijelom zemaljskom šaru, značajniji od dolaska Spasitelja koji je na prave temelje postavio srca, duše i živote ljudi“, navodi predsjednik Mandić u čestitci.

Božić nas, dodaje Mandić, uči zajedništvu, slozi, strpljenju i podsjeća nas koliko je bitna porodica, kao ključni stub stabilnosti našeg društva

„Ovih dana, dok ratni vihori gore na istočnim granicama Evrope i Bliskom istoku, svi zajedno treba da radimo i da se molimo da razum preovlada, a da mir zavlada svugdje u svijetu. Suživot i tolerancija nemaju cijenu i upravo je Božić pravi podsjetnik na takve istinske vrijednosti“, istakao je Mandić.

 

Izvor:Portal Analitika

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content