Mandić: Đukanović da povuče predlog o skraćenju mandata Skupštini, predložili smo vanredne predsjedničke izbore

Radio Titograd

20.09.2022, 18:26h

< 1 min

Želim da vas obavijestim da 41 potpis podrške Miodragu Lekiću imamo ovdje, i nema dileme da neko drugi može obezbijediti podršku, većinsku podršku, kazao je lider DF-a Andrija Mandić nakon dašanjeg sastanka stare parlamentarne većine.

Kaže i da je predsjednik Đukanović danas pokušao državni udar.

“Vjerovatno je neko procjenjivao da će doći do sukoba u većini, nije mu pošlo za rukom i želimo da ga pozovemo da povuče prijedlog o skraćenju mandata Skupštini”, kazao je Mandić.

Kako je kazao, Đukanović je prekršio Ustav na način što nije pozvao Lekića na konstultacije.

“Najnoviji udarac na parlamentarnu većinu, većinsku volju građana danas je zaustavljen odgovornim odnosom 41-og poslanika koji su poručili da sitne političke igre neće proći. Jedna perfidna podmukla niska politička igra od strane Đukanovića, usmjerena protiv većine danas je osujećena i mi očekujemo da povjeri mandat Lekiću.

Danas smo predložili da predsjednik parlamenta danas raspiše vanredne predsjedničke izbore, kako bi spriječili Đukanovića da donosi neodgovorne odluke poput ove”, kazao je Mandić.

Kako je kazao, to će biti jedna od tema njihovih budućih razgovora.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da je Đukanović ignorisao Ustav i zakon i pokušao državni udar.

“Đukanović je potvrdio da je remetilački faktor u Crnoj Gori. Nije postojala obaveza da mu se dostavljaju potpisi, on je bez njih dobijao mandate”,n kazao je Knežević.

Podijeli na:

Video hit dana,

19:10h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 18:56h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 18:14h

Titogradske vijesti, top1,

19:07h

Skip to content