Mandić: Bivši NKT koronu “liječio” TV nastupima

Radio Titograd

06.11.2021, 17:10h

< 1 min

Foto ilustracija/DAN

Generalni direktor Ditektorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja Slobodan Mandić saopštio je da je javnost zasuta verbalnim “dubiozama i akrobacijama nekadašnjeg NKT-a koji su se „samoraspustili” odmah poslije izbora 30. avgusta, čime su dokazali da im je partija bila mnogo preča od borbe protiv pandemije i zdravlja građana”.

– Jasno je kao dan da su se i sada okomili na zdravstveni sistem, ljekare, medicinsko i nemedicinsko osoblje posmatrajući ih isključivo kao medijski plijen uoči izbora o  kojima jedino, kako tada, tako i danas, brinu. Članovi bivšeg  NKT su “liječili” građane od korone TV nastupima, dok su KOVID pacijente zaobilazili u širokom luku, plašeći se da se sami ne zaraze. Vrhunac njihovog profesionalnog angažmana u borbi protiv pandemije svodi se na pisanje besmislenih, politički ostrašćenih saopštenja- istakao je Mandić.

Za razliku od ovih, kako je naveo, “stručnjaka za političko mešetarenje koji su i prošle i ove godine, znali samo da okrenu glavu od KOVID pacijenata, i pokazali ekspertizu zaključavanjem bolnica, države i građana, ministarka zdravlja je i ovoga jutra bila sa građanima na vakcinalnim punktovima koji će biti pojačani ekipama ljekara s obzirom na to da svijest građana o imunizaciji jača, a direktorica KCCG je sa kolegama i danas u viziti”.

– Mi ne ostavljamo građane bez pomoći ljekara niti mogućnosti da zarade koru hljeba za svoje porodice. Mi smo, za razliku od vas koji ste građane ostavili bez ijedne jedine vakcine, za sad obezbijedili milion i dvjesto hiljada doza i praktično može da se vakciniše cijela Crna Gora. Svake nedjelje, u bolnicama u Crnoj Gori, ljekari i ostalo medicinsko osoblje urade preko 140 hiljada pregleda i ostalih intervencija- naglasio je Mandić.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sport, top2

09.08.2022. u 11:55h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 11:44h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 11:38h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 10:06h

Titogradske vijesti, top1

09.08.2022. u 09:56h

Skip to content