Ljuljđuraj: Poklonili smo se sjenima i djelu, poginulih časnih junaka boraca za slobodu u Kući Rakića

Radio Titograd

06.06.2024, 12:20h

2 min

Foto: OBNOR Tuzi

 

Posebna mi je čast i zadovoljstvo da Vas sve pozdravim u ime OBNOR- 1941-1945. God. opštine Tuzi i OBNOR-a Glavni Grad Podgorica ovde u Kući Rakića pored Cijevne, pred ovim spomenikom slobode i da kažem da su stanovništvo ovog područja kao i cijela Podgorica uvijek gajili sa ponosom antifašističke tradicije, saopštio je predsjednik OBNOR-a tuzi, Kolja Ljuljđuraj.

On je pozdravio predsdjednika SOBNOR Crne Gore Radojicu Radojevića sa saradnicima, delegacije OBNOR-a Glavni Grad Podgorica i Zete.

“Poseban pozdrav delegacijama i našim dragim prijateljima iz Zagreba i Ljubljane, koji su predhodnog dana učestvovali ovdje u našoj Podgorici, na osmoj konferenciji glavnih gradova republika bivše SFRJ”, naveo je Ljuljđuraj.

Kako je istakao, okupili smo se danas pred ovim časnim zdanjem, da zajedno obelježimo ovaj bolni dan kada su 1941 i 1943 godine od fasističkih okupatora zvjerski strijeljani njih devedeset i troje rodoljuba-časna junaka , od kojih su bile tri žene, a koji su dali svoje živote za slobodu i ljudsko dostojanstvo i koji su bez imalo straha krenuli u smrt.

“Danas smo se na ovom mjestu poklonili sjenima i djelu, poginulih časnih junaka boraca za slobodu i njima u nezaborav na ovom mjestu položili cvijeće i odali počast”, kazao je Ljučjđuraj.

Onb je pšrisrutne pozdravio sa željom da se nikad ne zaborave i ne ponove ova nedjela nad nedužnim ljudima i ženama koji su strijeljani ovde pored rijeke Cijevne – uz veliku zahvalnost svima Vama, koji svake godine tradicionalno ovdje sa nama posjećujemo ovo časno mjesto, time dajuće značajan doprinos poštovanju i njegovanju izvornih tradicija naše slavne NOB-e.

“Naša je želja da se više nikad ne ponove i ne zaborave ova nedjela nad nedužnim ljudima strijeljanim ovdje na ovom mjestu. Neka vječno žive sjećanja na 93 rodoljuba i slobodara strijeljana na ovom mjestu , i neka vječno žive sjećanja na našu slavnu NOB-u. ŽIVJELI i Hvala vam”, zaključio je šredsjednik OBNOR-a Tuzi.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:34h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:28h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:22h

Magazin, top2

22.06.2024. u 11:04h

Skip to content