Lider Dveri: Jedno od rješenja za pitanje Kosova je stvaranje pravoslavnog saveza – Grčka, Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija

Radio Titograd

27.08.2023, 16:05h

< 1 min

Jedno od rješenja za pitanje Kosova je stvaranje pravoslavnog saveza u kome bi bile Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Grčka i Srbija, države koje imaju problem sa velikoalbanskim separatizmom i ekspanzionizmom, a ujedinjenjem tih pravoslavnih naroda protiv velike Albanije bio bi smanjen rizik sukoba, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

On je o rješavanju problema Kosova rekao da „imamo posla sa agresivnim velikoalbanskim ponašanjem i retorikom“ i da je „očito njihov cilj pravljenje velike Albanije i separatizam u nizu balkanskih država, gdje bi oni odvajali teritorije za tu veliku Albaniju“.

Prema njegovim riječima, francusko-njemačkim sporazumom aktuelna vlast i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavljaju „predaju ključnih državnih institucija u ruke separatističke vlasti u Prištini“ koja je počela Briselskim sporazumom 2013. godine i nastavila se Vašingtonskim sporazumom.

Obradović je istakao da je „dijalog između vlasti Srbije i „separatističkih vlasti u Prištini potrebno vratiti gde mu je mjesto“, u Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija na osnovu važeće Rezolucije 1244.

Izvor: Danas.rs

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

10:02h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:38h

Titogradske vijesti, top2

28.09.2023. u 08:02h

Skip to content