Liberali: Bečić zreo za ostavku, nedozreo funkciji koju obnaša i nanosi štetu državi

Radio Titograd

17.04.2024, 14:47h

< 1 min

Potpredsjedniku Vlade Aleksi Bečiću nakon jutrašnje teatralnosti, populizma i pokušaja zloupotrebe rada nezavisnih institucija države, ne preostaje ništa drugo već da shvati da je nakon ovog autogola zreo za ostavku. Svojim djelovanjem Bečić nanosi štetu državi Crnoj Gori i njenom ugledu i integritetu. Neshvatljivo je da drugi čovjek Vlade, čije je zaduženje upravo koordinacija službi bezbijednosti, “padne” na takav medijski spin, čestita “hapšenje” direktorice ASK prije nego je ista i “uhapšena”, a da ga neposredno nakon toga Specijalno državno tužilaštvo javno demantuje saopštenjem da zapravo niko nije uhapšen, saopštili su iz Liberalne partije Crne Gore.

Kako kažu, na ovaj način Bečić je ogolio plitkost svoje politike i pristupa ozbiljnom poslu kakav je koordinacija službi bezbijednosti, padajući na najosnovnijim stvarima, vođen nezajažljivom željom za samopromocijom, a lišen brige o ugledu i integritetu funkcije koju obnaša. Ukoliko ovako paušalno Bečić pristupa i drugim aktivnostima u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, iz LP se plaše da Crna Gora neće brzo imati bilo kakve kvalitetne rezultate.

“Ukoliko pak gospodin Bečić ne osjeti potrebu da nakon ovakvog “faula” pokaže ličnu odgovornost i ponudi svoju ostavku na ovu poziciju u Vladi, Liberalna partija će zahtijevati od premijera smjenu Alekse Bečića, vodeći računa o državnim i interesima građana Crne Gore, naročito u trenutku kada Crna Gora očekuje da dobije završna mjerila za članstvo u EU. Ovo će biti odličan test Vladi da pokažu da li zaista brinu za evropsku budućnost Crne Gore ili su samo neozbiljna interesna družina”, zaključuju u saopštenju.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 21:57h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 20:40h

Titogradske vijesti, top1

28.05.2024. u 19:27h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 17:45h

Skip to content