Lekić: Maraš imao sve dozvole za iskopavanje šljunka, brani se sa slobode

Radio Titograd

18.11.2021, 16:37h

2 min

Advokat Damir Lekić

Predrag Maraš, jedan od osumnjičenih za nezakonito eksploatisanju šljunka, nakon saslušanja kod tužioca pušten je da se brani sa slobode, saznaje portal Dan.

-Upravo je završeno saslušanje Predraga Maraša u svojstvu osumnjičenog pred ODT Podgorica, postupajućim tužiocem Vukasom Radonjićem. Isti je iznio  odbranu, odgovarao je napitanja branioca i tužioca i iznio je sve podatke i  činjenice koje su od odlučnog značaja za utvrđivanje da li ima elemenata bića krivičnog djela u odnosu na koje je protiv njega podnijeta krivična prijava. Istakao je  da je koncesije imao za vađenje šljunka u koritu rijeke Cijevne i Morače do 2009. godine, a da je vlasnik zemljišta  na kojem je zatečen šljunak više od 20 godina-kazao je u izjavi za portal Dan advokat Damir Lekić.

Lekić je naveo da je “poslednji put Maraš iz korita rijeke Morače i Cijevne vadio šljunak 2008. godine a sa svoga zemljišta 2011. i 2012. godine”.

-Maraš je naveo da je zatečeni  šljunak koji je pronađen iz tog periopda, da se i sti teško prodavao i da je zapravo isti tu zatečen jer je tu smješten i skladišten u prethodnom periodu…a ne u periodu nakon 2017. u odnosu na njegovo zemljište, te mu je isti služio kako bi ga prodao i smatra da je legitimno da ga proda jer se radi o šljunku koji je iskopao u vremenu kada je za tu radnju imao sva moguća odobrenja. U prilog toga priložio je svu dokumentaciju, istakao je da su bile sve inspekcije i da nikad nije konstatovana bilo kakva nepravilnost- dodao je advokat Lekić.

Lekić je naveo da se i otac osumnjičenog bavio iskopom šljunka i da su taj posao nastavili njegovi sinovi.

-Imao je firmu, nakon njega su njegovi sinovi nastavili da vade iskop šljunka uz sve moguće dozvole. Nakon 2009. do dana danas obraćali su se državnim organima za dobijanje dozvola, nisu dobijali dopzvole i zato se više nisu time bavili…. Sav pjesak koji je zatečen juče je iz tog perioda, isti je tu stajao kako bi ga prodao .,.. nije ga lako prodat…prodaje se vremena na vrijeme…Dakle iz njegove odbrane, a koju poodupiru dokazi, ispada da se sasvim legalno bavio eksploatacijom šljunka-naglasio je Lekić.

Podsjećamo, podgorička policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici juče privela više osoba zbog sumnje da su učestvovali u nezakonitom eksploatisanju šljunka.Policija je kontrolisala 12 lokacija – gradilišta zbog čega je privedeno više poslovođa i radnika koji su zatečeni na lokacijama.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sport, top2

09.08.2022. u 11:55h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 11:44h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 11:38h

Titogradske vijesti, top2

09.08.2022. u 10:06h

Titogradske vijesti, top1

09.08.2022. u 09:56h

Skip to content