Lazović: Pozvao sam Abazovića na poligraf

Radio Titograd

16.02.2024, 11:20h

2 min

Foto:TV E

Bivši službenik Uprave policije Zoran Lazović kazao je da je na današnjem suđenju pozvao Dritana Abazovića na poligrafsko testiranje kako bi razjasnili sve optužbe vezane za ubistva i kokain. U ulcinjskom Osnovnom sudu završeno je suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića, prenosi RTCG.

Advokat Gzim Hadzibeti koji zastupa Abazovića kazao je da danas Abazovićevo prisustvo nije bilo obavezno.

“Prisustvo Dritana Abazovića nije bilo obavezno, izvodili smo pismene dokaze, izjašnjavali se na iste”, kazao je Gzim Hadzibeti.

Naredno suđenje je, kaže, zakazano za 24. april.

“Prenijeću poziv Lazovića koji je upućen javno preko suda da se poligrafski testiraju. Ono što je predmet današnjeg spora ali brojne druge okolnosti”, naglasio je advokat Gzim Hadzibeti.

Bivši službenik Uprave policije Zoran Lazović kazao je da je pozvao Abazovića na poligrafsko testiranje i se tako razjasne sve iznijete činjenice.

“Da bi konačno više razjasnili sve dileme ja sam pozvao bivšeg premijera Dritana Abazovića na poligraf i da državni organi i Ministarstvo pravde preko međunarodne pravne pomoći, da dovedu eksperta i da nas dvojica vezano za ubistva, kokain da pođemo na poligraf i da to konačno razjasnimo”, poručio je Lazović.

“Ne postoji nijedna kap krvi na našim rukama, ne postoji nijedan gram kokaina u našim rukama, kao što vidite “cirkusant” ni danas nije stigao”, dodao je Lazović.

Lazović je kazao da Abazović nikada do sad nije stisnuo petlju i nejmu u lice kazao sve što je iznio u javnost.

“Za zadnjih pet mjeseci i osam dana ima 700 naslova sa 200 negativnih naslova i to j ečovjek koji na takav način poštuje prezumpciju nevinosti i pravo na pravično suđenje i istinu.

Lazović je kazao da sve što je Abazović radio, radio je da mu uništi porodicu, nanio mu je velike probleme i bol, ali kao nastariji član porodice u bavezi sam da zaštitim svoju porodicu.

Krenuo sam u najznačajniju misiju mog života, ako ja ne uspijem da je završim, završiće je moji nasljednici.

Istakao je da mu je Abazović nanio bol koji mu ničim ne može naplatiti, ali je sad pred sudom našao satisfakciju.

“Nikada me nijesu pozvali u Specijalno državno tužilaštvo da dam odgovore na sve ovo što navodi Dirtan Abazović”, kazao je Lazović.

Poručio je da se nada da će doći vrijeme da Abazović odgovara za sve što je kazao do sada.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

27.03.2024. u 18:30h

27.03.2024. u 18:30h

13.04.2024. u 17:57h

13.04.2024. u 17:57h

Skip to content