Lavice” nastavljaju borbu za OI: Njemačka je jaka, ne i nepobjediva

Radio Titograd

13.04.2024, 09:50h

< 1 min

Crnogorske rukometašice su na suvi kvalitet savladale Paragvaj u prvom meču kvalifikacionog turnira u Ulmu, bilo je 30:25, ali više nemaju pravo na prazne minute ili lošu utakmicu, jer naredni rivali takvo nešto neće oprostiti.

Pred “lavicama” su dvije presudne bitke za odlazak u Pariz, a danas ih od 14.15 časova čeka meč sa domaćinom Njemačkom.

Njemice su na startu bile bolje od Slovenije 31:25, a favoritkinje su i danas protiv naše selekcije.

“Njemačka je jak, stamen tim i ne smije da se potcijeni nijedna igračica. Njemice imaju dobra krila, bekovsku postavu, golmane, pivotkinje i veoma dobro su pokrivene na svim pozicijama. Očekujem tvrdu utakmicu, moramo da se dobro pripremimo i odigrati smireno u napadu, što bi moglo da bude ključ pobjede. Uz, naravno, jaku odbranu”, rekla je pivotkinja Bobana Klikovac.

Pobjeda bi mogla da donese puno pred posljednje kolo i duel sa Slovenijom (nedjelja od 16 časova).

“Svjesne smo koliko donosi trijumf i ovo su utakmice naših života. Svaka od nas sanja da ode na Olimpijske igre – nekima bi to bio prvi, a nekima četvrti put”, dodala je Bobana.

Paragvaj nije kaznio loše izdanje Crne Gore.

“Najbitnije je da smo pobijedile i zdrave završile utakmicu. Treba da eliminišemo greške iz te utakmice, bilo ih je, pogotovo u napadu”, istakla je Klikovac.

Krilo Nina Bulatović očekujek težak meč sa Njemačkom.

“Ne mogu da kažem da smo iznenađene predstavom Njemačke u prvom kolu. Kada smo krenule sa pripremama fokusirale smo se na Njemice i Slovenke – znamo koliko mogu, ali i šta može svaka njihova igračica. Njemačka je sjajna ekipa, pokrivena na svim pozicijama, ali ulog je ogroman i znamo šta moramo da uradimo”, rekla je Nina Bulatović.

Izvor:CdM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content