LALIČIĆ O RADU VLADE “Nikoga ne brine što Vlada puca po šavovima”

Radio Titograd

02.12.2022, 09:37h

< 1 min

Foto:DPS

Vanredni parlamentarni izbori su jedino rješenje za izlazak iz duboke krize u koju svakim danom sve više tone Crna Gora, poručila je Jovanka Laličić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Zahvaljujući potezima Vlade u tehničkom mandatu, koja uživa svega 2,8% povjerenja građana, Crna Gora postaje sve više zemlja čuda. Već dugo u Skupštini nije bilo Premijerskog sata ni poslaničkih pitanja, Vlada radi kao da je u punom mandatu, pa je u protekla tri mjeseca usvojila preko 600 akata i preko 160 kadrovskih rješenja. Smjenjuje, imenuje, zamjenjuje, razrješava po dubini i širini praveći razne kadrovske akrobatike”, poručila je Laličić u izjavi za medije.

Kaže i da nikoga ne zabrinjava to što, “Vlada puca po svim šavovima i što svakog dana ostaje bez po jednog ministra”.

“Pogotovo ako su ministri iz drugih partija, a za ove iz GP URA imaju “suvislo” objašnjenje da Ura baštini “drugačija mišljenja” pa svako ko iole misli drugačije može slobodno dati ostavku. Lagodno će premijer umjesto ministara/ki imenovati koordinatore/ke, pa zaboga na kvalitetu rada Vlade se neće “bas ništa “osjetiti”, navela je Laličić.

Ako se ovakav trend nastavi, navela je Laličić, imaćemo više koordinatora nego ministara.

“Da suludim idejama odlazećeg premijera nema kraja potvrđuje i ideja izrečena iz usta jednog ministra – da se rekonstruiše Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje. Osim novih ideja odlazeci premijer istrajava na datim obećanjima, po svaku cijenu hoće Crnu Goru da uvede u Otvoreni Balkan”, zaključila je Laličić.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 12:11h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 11:32h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 11:27h

Titogradske vijesti, top2

08.02.2023. u 10:38h

Skip to content