Laković: Milatovićeva smišljena i zlonamjerna manipulacija

Radio Titograd

26.09.2023, 19:07h

2 min

Miodrag Laković, poslanik pokreta Evropa sad reagovao je na današnji intervju predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

“U intervjuu koji je danas objavljen u Vijestima predsjednik Crne Gore Jakov Milatović me je pomenuo u negativnom kontekstu, koristeći rječnik nedostojan kako funkcije koju pokriva, tako i pristojne kolegijalne komunikacije.

Naime, predsjednik i pored toga što su mu činjenice oko mog angažmana kao nezavisnog poslanika na listi PES-a dobro poznate, iznosi stav da sam se ja “priklonio Pokretu kada je već bilo izvjesno da će postati najjača politička snaga u Crnoj Gori”. Ovo predstavlja predsjednikovu smišljenu i zlonamjernu manipulaciju iz najmanje 3 razloga:

1. Predsjedniku je poznato da sam sa osnivačima PES i prije osnivanja Pokreta imao korektnu i dobronamjernu komunikaciju pokušavajući da im pomognem, u skladu sa svojim skromnim mogućnostima, kad je u pitanju problematika bezbjednosti;

2. Takođe je Predsjedniku poznato da sam prilikom lokalnih, predsjedičkih i parlamentarnih izbora otvoreno podržavao politiku PES-a, ne zbog bilo koga pojedinačno, nego zbog vjere i nade da će mladi, progresivni i nekonvencionalni političari da donesu novu vrijednost na političku scenu🇲🇪 i nepokolebljivo pokrenu procese koji se tiču ekonomije, vladavine prava i EU integracija;

3. Svakako da mu je jasna i činjenica da sam u dogovoru sa nosiocem liste M. Spajićem pristao da učestvujem na listi da bih dao doprinos u praćenju rada i razvoja sektora bezbjednosti a da sam se tom prilikom, kao i prilikom osnivanja Pokreta, istom zahvalio na ponudi da se politički angažujem kroz članstvo i učešće u partijskim strukturama PES-a, uz obrazloženje da me jedino zanima da pomognem u razvoju sektora bezbjednosti, te da nikad nisam bio i ne namjeravam biti član neke političke partije.

“Sve ovo je jako dobro poznato predsjedniku, naročito zato što smo sve navedene činjenice komentarisali na sastanku koji smo, na njegov poziv, on i ja imali 14.06. u zgradi predsjedništva, pa stoga i čudi potreba da iste interpretira na netačan i zlonamjeran način”, zaključio je Laković.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

06:32h

Titogradske vijesti, top1

23.06.2024. u 06:16h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 18:22h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 17:00h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:34h

Skip to content