Laketić stupio na dužnost v.d. direktora Poreske uprave

Radio Titograd

04.03.2024, 14:04h

< 1 min

Ministar finansija, Novica Vuković, kao koordinator Poreske uprave, predao je danas dužnost novoizabranom vršiocu dužnosti direktora te institucije, Savi Laketiću.

Poželivši uspjeh u radu na čelu Poreske uprave, koja čini srž finansijskog sistema države, Vuković je kazao da očekuje da će novi direktor dati puni doprinos sistemskom jačanju tog organa i unapređenju njegove ukupne funkcionalnosti, uz ostvarivanje zajedničkih ciljeva – efikasniju reformu poreskog sistema i jačanje poreske discipline.

Laketić je kazao da tom zahtjevnom poslu pristupa odgovorno i da će ga obavljati punom posvećenošću, u interesu države, građana i privrede, uz konkretne mjere jednostavnijeg i efikasnijeg servisiranja svih obveznika.

On je naglasio odlučnu opredijeljenost za potpunu profesionalizaciju organa kojim će upravljati, zalažući se za apsolutnu efikasnost, mjerljive rezultate, depolitizaciju i odsustvo selektivnosti u postupanju.

Zajednički je konstatovano da jedan od prioriteta u narednom periodu treba da bude efikasnija naplata poreskih prihoda i nagomilanog duga, uz istovremeno širenje poreskog obuhvata, što je naročito važno za jačanje prihodne strane budžeta i stabilnost državnih finansija.

Na sastanku je ocijenjeno da je puni fokus potrebno dati reformi poreske administracije, poštovanju poreskih propisa, osavremenjavanju procedura, a sve u skladu sa praksama visokorazvijenih zemalja Evropske unije.

Laketić na čelo Poreske uprave dolazi sa pozicije izvršnog direktora revizorske kuće PricewaterhouseCoopers (PwC) za Crnu Goru.

Član je Upravnog odbora Američke privredne komore (AmCham), a pored zavidnog iskustva u oblasti revizije, aktivno je učestvovao u značajnim projektima primjene međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja (MSFI), unapređenja internih procesa i procedura, kao i finansijskog upravljanja i izvještavanja.

Primopredaji dužnosti prisustvovala je i generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija, Biljana Peranović, kao i predstavnici organizacionih jedinica Poreske uprave.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:35h

Titogradske vijesti, top1

23.04.2024. u 17:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 17:17h

Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 15:45h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.04.2024. u 15:39h

Skip to content