Kurti o trenutnoj situaciji na Kosovu: Vučić i Petković su glavni odgovorni za nerede

Radio Titograd

31.07.2022, 22:18h

< 1 min

Premijer Kosova Albin Kurti je putem video poruke reagovao na nedavna dešavanja na Sjeveru. On je kazao da su prije početka primjene reciprociteta sa Srbijom „nelegalne srpske strukture na sjeveru počele da blokiraju puteve“.

On je za trenutnu situaciju na sjeveru Kosova okrivio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Kurti je rekao da je Vlada Kosova demokratska i progresivna, koja voli, poštuje i sprovodi zakon i ustavnost, mir i bezbjednost, za sve građane bez razlike.

“Organi reda i reda i bezbjednosti naše države prikupljaju informacije, prate situaciju i djelovaće u odbranu zakona i građana, našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, rekao je Kurti, piše RTK.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas popodne su se oglasile sirene za uzbunu.

To se dogodilo samo nekoliko sati nakon što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio javnosti sa osnovnom porukom da „ako Albanci neće mir, Srbija će pobijediti“, odnosno uoči stupanja na snagu uvođenja mjera reciprociteta, čija bi primjena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumijevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

Izvor.Danas.rs

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

15.08.2022. u 21:49h

Titogradske vijesti, top1

15.08.2022. u 20:23h

Sport, top2

15.08.2022. u 19:11h

Skip to content