Kurti najavio 1.000 novih pripadnika KBS i policije, „neće moći da nas zaustave, ni na jugu, ni na sjeveru“, Srbi reaguju

Radio Titograd

05.11.2023, 20:51h

< 1 min

Foto: Koha

Kosovskim snagama sljedeće će se godine pridružiti još 600 pripadnka KBS, koje vlasti nazivaju vojnicima i još 500 policajaca. Informaciju je danas saopštio kosovski premijer Aljbin Kurti na skupu Samoopredjeljenja uz poruku:

„Recite svim aktivistima i građanima da neće moći da nas zaustave ni na jugu ni na sjeveru“.

Podsjetivši na ubistvo policijskog narednika Afrima Bunjakua u Banjskoj, Kurti je najavio da će se kosovske bezbjednosne snage – policija i KBS uvećati za preko 1000 pripadnika.

„U 2024. imaćemo još 600 vojnika i 500 policajaca više za pravo i ustavnost, za odbranu i bezbjednost našeg Kosova“, rekao je on, javlja Koha.

Kurti, umjesto dijalogom, želi da riješi problem militarizacijom, poručuje Srpska lista dok poziva međunarodno zajednicu da reaguje i „spriječe Кurtijeve planove koji bi svojim ostvarenjem značio progon srpskog naroda sa svojih vjekovnih ognjišta i stvaranje policijske države u pokušaju“.

Kurti otvoreno prijeti Srbima i direktno negira smisao dijaloga, poručuje Petar Petković.

„Riječ je i o najdirektnijoj negacijiji samog smisla dijaloga, i jasno je da on ne misli o suživotu i međunacionalnom poverenju, jer njegov plan je monoetničko ‘Kosovo’, a jačanje policije i KBS je sredstvo da dođe do tog cilja“, saopštio je vd direktora Kancelarije za KiM.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content