Kućice na Trgu od 3. decembra do 15. januara

Radio Titograd

14.10.2023, 08:18h

< 1 min

Foto:DAN

Proslava novogodišnjih praznika, u organizciji Sekretarijata za kulturu i sport i Turističke organizacije Podgorice, održaće se od 3. decembra ove godine do 15. januara sledeće godine na Trgu nezavisnosti, Trgu Bećir-bega Osmanagića i Trgu Svetog Petra Cetinjskog. Između ostalog biće bazar, a Komisija za sprovođenje javnog poziva za davanje na korišćenje bez naknade montažnih objekata privremenog karaktera objavila je kriterijume za davanje na korišćenje bez naknade montažnih objekata privremenog karaktera za potrebe organizacije novogodišnjih praznika. Očekuje se da u narednih 15 dana objave i javni poziv za dodjelu kućica.

Kućice se daju na korišćenje preduzetnicima, zanatlijama i privrednim subjektima koji imaju sjedište na teritoriji Podgorice u skladu sa djelatnostima kojima se naročito podstiče ekonomski razvoj grada, stvaraju uslovi i podstiče razvoj turizma i doprinosi afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti Glavnog grada.

– Četiri su prioritetne oblasti za novogodišnje praznike. U pitanju su ugostiteljstvo i turizam, odnosno domaća hrana i piće, kultura i sport, to jeste organizacija novogodišnjeg sajma knjiga, pozorišne predstave, filmovi, koncerti, turniri u basketu… Takođe, prioritetne oblasti su i zanatstvo i manufaktura, kao i nove tehnologije i digitalizacija, odnosno program robotike za djecu, prezentacija novih tehnologija, gejming – piše u kriterijumima koje potpisuje Slađana Anđušić, predsjednica Komisije.

Po kriterijumima neće se podržati aktivnosti koje su u nadležnosti ili odgovornosti Vlade Crne Gore, kao što je formalno obrazovanje, formalna zdravstvena zaštita, kao ni aktivnost koja se smatra nezakonitom ili štetnom po okolinu i opasnom po ljudsko zdravlje, kao što su igre na sreću, duvan, alkoholna pića izuzev proizvodnje vina, voćnih rakija i piva. Takođe, neće se podržati ni nelegalne aktivnosti, kao ni aktivnosti za koje privredno društvo ili preduzetnik nisu registrovani.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:36h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 09:45h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 09:41h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 09:38h

Skip to content