Krvavac: Predsjednik ličnu sujetu da ostavi po strani, zarad uspjeha EU puta

Radio Titograd

17.04.2024, 10:12h

< 1 min

Foto:PES

 

Vlada, na čelu sa premijerom Spajićem, i trenutna skupštinska većina, odblokirali su proces evropskih integracija i doveli Crnu Goru na mjesto predvodnika na Zapadnom Balkanu, što su prepoznali svi zvaničnici EU i naši međunarodni partneri.

Integracija u EU je decenijski san ogromne većine crnogorskih građana, što nas obavezuje na punu posvećenost reformama, koje će transformisati naše društvo u korist svih. Zato pristupanje EU mora biti iznad svega i svih, a u to ime, potreban nam je opšti društveni konsenzus i posvećeni rad na reformama.

Ako predsjednik države želi dobro Crnoj Gori, trebalo bi, zarad uspjeha ovog procesa, da pokuša da se izdigne iznad lične sujete i umjesto zastupanja prethodnih vlada, radi za dobro svih građana, u okviru nadležnosti propisanih Ustavom.

Podsjetiću, predsjednik Milatović je prije samo nekoliko mjeseci tražio od Evropske komisije da odgodi prošlogodišnji Izvještaj o napretku, kako bi Vlada i Skupština dobili više vremena, čime sam sebe demantuje, a najbolje o učincima prethodne Vlade govori baš posljednji izvještaj o (ne)napretku.

To ne čudi, jer je predsjednik sklon da brzo zaboravlja stvari, jer izgleda ne pamti ni na osnovu čega je dobio podršku građana. To su programi koji su prioriteti ove Vlade, a možda mu sada ne odgovaraju jer se uspješno sprovode, na dobrobit svih građana.

Da budem još konkretniji, takozvani koautor Evrope Sad 1, nije na početku podržavao program, koji je donio najveće benefite građanima Crne Gore, a na čijim rezultatima je došao do pozicije na kojoj se nalazi.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content