Kriza vlasti u Mojkovcu: URA optužuje NDMK za sklapanje saveza sa DPS-om; NDMK: Poštovaćemo koalicioni dogovor

Radio Titograd

11.11.2023, 13:51h

2 min

Nakon što su juče na sjednici Skupštine Opštine Mojkovac odbornici DPS-a zajedno sa odbornikom SNP-a i dva odbornika Grupe građana “Ne damo Mojkovac” izglasali Inicijativu o obustavljanju svih aktivnosti iz oblasti rudarstva na lokalitetu Brskovo, danas se na društvenim mrežama otvorila polemika o opstanku vladajuće koalicije u tom gradu.

Odbornik URA-e Boško Laketić optužio je na Fejsbuku “Ne damo Mojkovac” da pravi politički savez sa DPS-om.

“Dvije godine kasnije, Ne damo Mojkovac (PES) sa DPS-om pravi politički savez u cilju da usmjeri razvoj Mojkovca isključivo u pravcu poljoprivrede i turizma.

Pozivam ih da smijene aktuelnu vlast i formiraju novu i da nam konačno pokažu tu njihovu viziju razvoja Mojkovaca”, naveo je on.

Na istoj društvenoj mreži se oglasila i Grupa građana “Ne damo Mojkovac” iz koje su demantovali da su sklopili savez sa bilo kim i izazvali krizu vlasti u Mojkovcu.

“Kao što je većina javnosti upoznata, odbornici NDMK u Skupštini opštine Mojkovac glasali su za Inicijativu o obustavljanju svih rudarskih aktivnosti na lokalitetu Brskovo u Mojkovcu. Nijesu se vodili nikakvim politikanstvom već isključivo sopstvenim stavom i dokumentima struke, kao i interesom građana Mojkovca. Nijesu glasali niti po političkoj, vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, glasali su isključivo zdravim razumom”, navode u reagovanju.

Dodaju da napade na njihovu Grupu građana predvodi odbornik lokalne vlasti, čija je, kako ističu, partija na državnom nivou zajedno sa Demokratskom partijom socijalista srušila prvu demokratski izabranu vladu Crne Gore.

“Posebno ističemo da mi nećemo raditi bilo kakve rekonstrukcije i prekombinacije lokalne vlasti. Poštovaćemo koalicioni dogovor kao i do sada. Ukoliko neko drugi od ovih konstituenata ima to u planu, zna šta treba da radi, mi in nećemo smetati.

Ostaje nam nejasno kako je partija koja sebe naziva “zelenom” (ekološkom) i srcem i dušom uz rudnik, koji prijeti da trajno devastira životnu sredinu Mojkovca”, zaključili su u reagovanju.

Vlast u Mojkovcu čini koalicija “Za budućnost Mojkovca” koja ima osam odbornika, Demokrate četiri, URA dva odbornika kao i grupa građana “Ne damo Mojkovac”. Ujedinjena Crna Gora ima jednog odbornika.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:43h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 13:38h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:12h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 12:04h

Skip to content