Krivokapić: Vlada odlučna da CG očisti od kriminala i pripremi za punopravno članstvo u EU

Radio Titograd

30.08.2021, 17:09h

< 1 min

Aktivnostima koje u kontinuitetu preduzimamo, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ova Vlada demonstrira jasno opredjeljenje da vladavina prava bude temelj na kojem ćemo – na zdravim osnovama – izgrađivati naše društvo, saopštio je predsjednik Vlade, Zdravko Krivokapić.

On je danas predsjedavao drugom sjednicom Savjeta za vladavinu prava.

Premijer je istakao da nedavno izvedena akcija zaplijene droge, pokazuje odlučnost države i spremnost institucija, prije svega, policije i carine, da Crnu Goru očiste od kriminala i pripreme za punopravno članstvo u EU. Kako je kazao, značajan posao je odrađen, ali se tu ne smije stati jer nas na putu prema EU očekuje još dosta posla.

On je istakao da radne grupe za poglavlja 23 i 24, uz podršku Kancelarije za evropske integracije, obnovljenom energijom rade na svim obavezama u vladavini prava i to na dva nivoa:  – donošenje dinamičkih planova koji sadrže konkretne prioritetne aktivnosti koje vode do ispunjenja privremenih mjerila, za period do kraja 2021; – samoprocjena ispunjenosti privremenih mjerila.

Savjet je pored stanja u poglavljima 23 i  24, razmotrio i tekuće aktivnosti u okviru borbe protiv organizovanog kriminala.

Sjednici su prisustvovali: predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, kao predsjedavajući, članovi Savjeta ministar unutrašnjih poslova i koordinator MPLJMP Sergej Sekulović, glavna pregovaračica Zorka Kordić,direktor Uprave policije Zoran Brđanin, direktorica ASK Jelena Perović, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, v. d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, te, u svojstvu zamjene, zamjenik predsjednika Sudskog savjeta Dobrica Šljivančanin, a po pozivu i šef RG 23 Bojan Božović, šefica RG 24 Majda Mulić i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Skupštini CG Momo Koprivica.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:46h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:30h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:26h

Skip to content