Krivokapić: Neka vaskrsne i Crna Gora, u njenim najsvjetlijim vrijednostima

Radio Titograd

23.04.2022, 09:08h

< 1 min

Foto: Vlada Crne Gore

Odlazeći premijer Zdravko Krivokapić je svim pravoslavnim vjernicima, mitropolitu Joanikiju, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih eparhija u Crnoj Gori, čestitao predstojeći Vaskrs.

– Hristos voskrese! Vaistinu voskrese! Već dvije hiljade godina se pozdravljamo ovim riječima koje svjedoči Praznik nad praznicima, radost nad radostima, dokaz pobjede života nad smrću – naveo je Krivokapić u čestitki.

On je istakao da svi zajedno, i oni koji slave, i oni koji razumiju ove blage dane, treba da se raduju jedni drugima.

– Zato se radujmo, posebno djeci i starima. Djeci – da bi se usavršavali u vrlinama i da bi razvijali i nagrađivali njihove talente. Radujmo se uzajamnom poštovanju, novom danu i novim pobjedama. Ličnim i kolektivnim. Radujmo se jer brinemo jedni za druge. Jer živimo u miru. U toj radosti i svjetlosti koja izlazi iz Hristovog groba treba da iskažemo i ljubav. Ljubav jednih prema drugima, velikodušnost i praštanje. Da tvorimo dobra djela u istini, kako bismo osjetili harmoniju i ljepotu – nama podarenog života. Neka vaskrsne i Crna Gora, u njenim najsvjetlijim vrijednostima. Hristos voskrese – poručio je Krivokapić.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content