Krivokapić: Izvještaj o ispunjavanju privremenih mjerila da dobijemo do kraja godine

Radio Titograd

29.07.2022, 08:35h

< 1 min

Foto: Vlada Crna Gora

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić tokom učešća na Bledskom strateškom forumu krajem avgusta ukazaće na nedvosmislenu geostratešku orjentaciju Crne Gore i njen proevropski put koji nema alternativu. 

To je prilika, kako se navodi u platformi za učešće, da se još jednom naglasi stoprocentna usaglašenost Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, kao i posvećenost naše države ispunjavanju obaveza koje proističu iz evropske agende.

„Crna Gora će staviti poseban fokus na dobijanje Izvještaja o ispunjavanju privremenih mjerila (IBAR) do kraja godine, čime bi se stvorili preduslovi za privremeno zatvaranje poglavlja. Evropski partneri bi na taj način pružili jasan politički signal da je evropska perspektiva garancija stabilnosti i prosperiteta država Zapadnog Balkana“, piše u tekstu platforme.

Navodi se da će, imajući u vidu da je Savjet za stabilizaciju i pridruživanje nedavno održan po prvi put u Crnoj Gori, kao i da je EU tim potezom pokazala da je politika proširenja revitalizovana, Forum biti dodatna prilika da crnogorska strana pošalje ohrabrujuće poruke da postoji politička volja da u narednim sedmicama sprovede neophodne reforme i postigne opipljive rezultate u oblasti vladavine prava.

„Bledski strateški forum biće i prilika za brojne bilateralne susrete ministra Krivokapića sa okupljenim zvaničnicima tokom kojih će biti predstavljeni planovi koje Crna Gora ima u cilju nastavka procesa pregovora“, ukazano je u tekstu platforme.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Magazin, Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 22:25h

Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 21:36h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 21:26h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 20:30h

Skip to content