Krapović: Saradnja sa Srbijom veoma dobra, Crna Gora neće ratovati u Ukrajini

Radio Titograd

05.06.2024, 10:44h

< 1 min

Foto:MO

 

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović izjavio je da je saradnja sa Srbijom na odbrambenom polju veoma dobra, ali da svakako ima puno prostora za njeno unapređenje.

“Smatram za postoji i volja i mogućnosti sa obje strane za njeno intenziviranje i jačanje. Nedavno je potpisan Plan bilateralne vojne saradnje za tekuću godinu, u kojem je naveden niz zajedničkih aktivnosti, ali i dugoročnih projekata”, rekao je Krapović, u intervjuu za današnji list Politika.

On je podsjetio da se pripadnici Vojske Crne Gore obučavaju u Kruševcu, u Centru za atkomsko-biloško-hemijsku odbranu.

“Razvijamo i tek ćemo razvijati saradnju u oblasti vojnog školstva, odnosno vojnog zdravstva, kao veoma važnog segmenta nacionalnih odbrambenih kapaciteta”, ocenio je Krapović.

Govoreći o međunarodnom angažovanju Crne Gore, koja je članica NATO, Krapović je istakao da, dok on bude obavljao dužnost ministra odbrane, ta država neće učestvovali u ratu u Ukrajini.

Na novinarsko pitanje da se iz Hrvatske povremeno mogu čiti svojatanja školskog broda “Jadran”, on je rekao da je ovaj jedrenjak legitimno i legalno vlasništvo Crne Gore, dio nacionalnog ponosa i da je za Crnu Goru više od broda.

“Dijalog i razmjena mišljenja sa našim susjedima su od esencijalnog značaja, te u tom duhu pristupamo svim međunarodnim pitanjima, uključujući i pitanje školskog broda ‘Jadran’. Imajući to u vidu, stava sam da se na tu temu može razgovarati, ali ne i pregovarati, jer za Crnu Goru ne postoji opcija da školski brod ‘Jadran’ plovi pod zastavom koja nije zastava Crne Gore”, poručio je Krapović.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 19:18h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 16:16h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Skip to content