Krapović: Podložni smo širenju malignih uticaja, prisustvo EU i NATO najbolji način sprječavanja te pojave

Radio Titograd

16.11.2023, 09:05h

< 1 min

Foto:MOD

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorkom EU Oanom Kristinom Popom i vojnim atašeom EU pukovnikom Pietrom Mostardijem.

“Ministar Krapović zahvalio se ambasadorki Popi i pukovniku Mostardiju na sveobuhvatnoj podršci koju Evropska unija pruža Crnoj Gori na svim nivoima. Istakao je da će 44. Vlada nastaviti sprovođenje reformi u pravcu realizacije glavnog spoljnopolitičkog cilja – punopravnog članstva Crne Gore u Evropskoj uniji. Dodao je da se radi o prioritetu koji predstavlja tačku kohezije društveno-političkih struktura u Crnoj Gori i izrazio uvjerenje da će svi subjekti maksimalno doprinijeti uspješnom okončanju puta evropskih integracija”, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

On je, kako dodaju, “pozdravio pozitivne političke signale EU zvaničnika u kontekstu izvjesnijeg proširenja, smatrajući ih ohrabrujućim za kontinuirani proces reformi svih zemalja regiona Zapadnog Balkana, čija je sigurna i prosperitetna budućnost jedino unutar Evropske unije”.

“Ocijenio je značajnim prisustvo međunarodnih aktera na Zapadnom Balkanu, prevashodno EU i NATO, kao najboljeg načina sprječavanja širenja malignog uticaja trećih faktora kojem je ovaj region evidentno podložan”, istakli su oni.

Popa je pozitivno ocijenila usaglašenost Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

“Ambasadorka Popa je čestitala ministru Krapoviću na preuzimanju odgovorne i zahtjevne funkcije, posebno u kontekstu aktuelne geopolitičke situacije. Pozitivno je ocijenila potpunu usaglašenost politike Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU (CFSP), što je prepoznato i kroz nedavni Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za 2023. godinu. Takođe, pozdravila je dosadašnju pomoć koju je Crna Gora uputila Ukrajini u svjetlu ruske agresije na tu zemlju”, dodali su oni.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content