Krapović: Oštro demantujem netačne navode da bi se pripadnici VCG mogli naći na frontu u Ukrajini krajem maja

Radio Titograd

12.03.2024, 12:27h

< 1 min

Foto:MO

 

U cilju objektivnog informisanja javnosti i demantovanja neistinitih tvrdnji koje se prethodnih dana plasiraju od strane poslanika Milana Kneževića u obavezi sam da jasno i nedvosmisleno naglasim da pripadnici Vojske Crne Gore neće učestvovati u ratnom sukobu u Ukrajini, poručio je ministar odbrane, Dragan Krapović. 

On je ponovio da Ministarstvo odbrane, niti on kao ministar odbrane, ni u jednom trenutku nije izašlo sa informacijom da će crnogorski vojnici biti poslati u Ukrajinu, niti je ta opcija ikada bila aktuelna.

“Tako da oštro demantujemo netačne navode da bi se pripadnici VCG mogli naći na frontu u Ukrajini krajem maja 2024. godine ili u bilo kom drugom terminu”, kazao je Krapović.

Ministar je, još jednom ponovio, da nikada ne bi predložio niti podržao odluku o potencijalnom upućivanju pripadnika VCG u Ukrajinu.

“Pojašnjenja radi, za ovakvu vrstu angažovanja postoji procedura po kojoj ministar odbrane predlaže Savjetu za odbranu i bezbijednost, a Savjet nakon razmatranja odluku o upućivanju dostavlja Skupštini na odlučivanje. A to se ne može desiti dok sam ja na čelu ovog resora”, naveo je on.

Krapović je apelovao na poslanike, medije kao i političare da izbjegavaju bilo kakve vrste spekulacija kada je riječ o ovako ozbiljnim temama.

“Sve relevantne informacije koje eventualno interesuju javnost mogu dobiti od Ministarstva odbrane”, zaključio jr ministar odbrane.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 07:31h

Titogradske vijesti, top2,

06:39h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

15.04.2024. u 05:30h

Titogradske vijesti, top1

15.04.2024. u 05:20h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 21:08h

Skip to content